Urbanisme

S’endarrereixen les obres de la marquesina del parc Central de Girona

S’està encara pendent de tràmits burocràtics relacionats amb el concurs de creditors de la primera adjudicatària per poder passar l’obra a la segona

Les obres per construir la marquesina del parc Central de Girona no podran començar aquest mes de maig, com calculava l’Ajuntament de la ciutat. Els tràmits burocràtics per canviar d’adjudicatària s’estan allargant més del previst i encara falta documentació vinculada al concurs de creditors de l’empresa a qui es van adjudicar d’entrada els treballs. Segons explica la regidora d’Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, fins que no es tingui tot no es podrà passar l’adjudicació de les obres a la segona, que és la que finalment farà els treballs per aixecar una marquesina que ha d’unir l’estació del tren convencional amb l’estació intermodal (l’edifici on hi ha la d’autobusos i la del tren d’alta velocitat) en substitució del finger (passadís tancat) que ja es va tirar a terra durant les obres de la reposició de la llosa. Des de l’Ajuntament ara no volen parlar de cap termini i tant Planas com el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, es limiten a assegurar que ara mateix no depèn d’ells i que, una vegada ho tinguin tot, s’anirà com més ràpidament millor. “Des d’Urbanisme ho tenim tot llest: tenim els diners, està el projecte fet, està tot”, subratlla Alcalà. Un cop es comenci, la durada prevista dels treballs és de quatre mesos. Cal tenir en compte, però, que arriba el període d’estiu.

Adjudicat al setembre

Les obres de la marquesina es van adjudicar el setembre passat per poc més de 331.650 euros a la constructora Argón Informática. Al gener aquesta empresa va anunciar que presentaria concurs de creditors i que renunciava a l’obra.

L’Ajuntament va preferir optar per adjudicar l’obra a l’empresa que va quedar segona, Rubau Tarrés, en lloc de fer un nou concurs per anar més de pressa. Ja s’ha parlat amb aquesta empresa i ha acceptat però no se li podrà encarregar formalment l’obra fins que l’administració concursal d’Argón Informática es faci càrrec de la liquidació de l’empresa i se la pugui desvincular del tot de l’adjudicació de l’obra.

Argón Informática no va presentar oficialment la documentació del concurs de creditors fins al 20 de març, i ara està encara en espera de tràmits burocràtics perquè els ho acabin de concedir. “Els falten documents i fins que no ho tinguem tot, tot el procediment fet, no podrem canviar d’empresa”, explica Planas, que assenyala que l’empresa els havia donat uns terminis que no s’han acabat complint perquè en un concurs de creditors “no sempre va tot tan ràpidament com es pensa”.

LA DATA

15.09.17
va ser el dia en què la junta de govern local va aprovar l’adjudicació de l’obra de la marquesina.

LA XIFRA

331.650
euros
és el pressupost pel qual es va adjudicar al setembre l’obra, que té un termini d’execució de 4 mesos.

LA FRASE

Falten documents i fins que no tinguem tot el procediment fet no podrem canviar d’empresa
M. Àngels Planas
regidora d’hisenda i règim interior de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona