Medi ambient

El ministeri traurà sorra del fons marí de Tossa de Mar

La Subdelegació de l’Estat espanyol informa l’Ajuntament tossenc que intervindrà al municipi, al límit amb Santa Cristina d’Aro

Saladich admet que no els satisfà i confia que hi hagi poc greuge

La Subdelegació de l’Estat espanyol ha informat l’Ajuntament de Tossa de Mar que extraurà sorra del fons marí del seu litoral. En una carta signada pel subdelegat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, el consistori va saber dijous que el dragatge de sorra afectarà el seu municipi, al límit amb Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà). “No ens fa cap il·lusió, però no hi podem fer res”, diu la batllessa, Gisela Saladich (Tossa Unida).

En principi, la sorra extreta de Tossa de Mar hauria de servir per reforçar les millores de l’espigó de la platja de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà). La voluntat del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient és començar les obres entre el 2019 i el 2020. Saladich espera que hi hagi poc greuge sobre el fons del municipi quan les màquines executin els treballs.

La batllessa explica que el servei de Costes de Girona hauria de donar en les pròximes setmanes més detalls del punt on es dragarà la sorra. Saladich explica que no tenen prou dades sobre la quantitat de sorra que s’ha d’extreure ni del punt exacte. A principis de mes, en un acte a Sant Antoni, el cap de Costes de Girona, Jordi Planella, va parlar de 550.000 metres ³ i que seria entre Tossa i Lloret. Segons el que sap ara, Saladich indica que podria ser entre cala Giverola (Tossa) i cala Canyet (Santa Cristina d’Aro).

El corall vermell

D’altra banda, en el ple del dia 16 els tretze edils van criticar que l’Estat espanyol hagi concedit dotze llicències per extreure corall vermell entre Arenys de Mar (Maresme) i Begur (Baix Empordà). El 2015, la Unió Internacional per la Conservació per a la Natura va considerar el corall “en perill d’extinció”, segons deia el text presentat per CiU (i aprovat).

LA FRASE

No ens fa cap il·lusió, però no hi podem fer res. Hem de procurar que es respecti al màxim el fons
Gisela Saladich
alcaldessa de Tossa de Mar (tu)

LA DATA

24.05.18
Va ser
el dia que l’Ajuntament de Tossa va rebre informació de l’extracció de sorra de la Subdelegació de l’Estat.

Una votació unànime amb retrets

Les diferències entre Tossa Unida (7 edils) i CiU (5) en el ple són habituals en la majoria dels punts tractats. Però els regidors dels dos grups van coincidir a demanar que s’aturi l’extracció de sorra que farà el Ministeri de Foment. El text, aprovat el dia 16, fa referència a l’extracció entre Tossa i Lloret [aquell dia el consistori encara no tenia prou dades].

En la sessió, Saladich va explicar que l’equip de govern, format per TU i la regidora no adscrita Núria Serra, “ha fet la seva feina”, i va llegir un text en què afirmava. “Som solidaris, la sorra és fonamental als pobles costaners.” Saladich també va indicar que confia que les maniobres al fons marí del litoral tossenc respectin “els peixos, les plantes i els mol·luscs”. La batllessa va lamentar que s’havia assabentat del projecte a través de la premsa.

A la regidora de CiU Maria Àngels Cuatrecasas no li va agradar gens que Saladich hagués dit que la moció era “innecessària”. La batllessa i Cuatrecasas, l’edil responsable d’urbanisme i medi ambient del grup convergent, van intercanviar-se retrets, fins i tot després de la votació unànime dels tretze regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona