Medi ambient

Reposició de sorra en platges rosinques

Es recuperaran les superfícies desaparegudes arran dels temporals

L’Ajuntament de Roses ha començat aquesta setmana els treballs de recuperació de les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu de les dinàmiques marines i dels temporals d’aquest any. L’actuació es fa a la platja de la Punta i a la platja Nova i es condicionarà un total d’11.000 m² de sorra, sobre una longitud total de cap a dos quilòmetres, per un cost de 48.000 euros.

Aquestes obres, que solen repetir-se cada any, són degudes, segons explica l’Ajuntament, a la dinàmica marina de Roses, que provoca el desplaçament de la sorra d’un extrem a l’altre de la platja, fet que redueix molt la dificultat de la seva regeneració. Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen en aquest cas que la sorra d’aquestes platges es desplaci en paral·lel a la línia de mar. L’Ajuntament actua cada any per recuperar l’amplada d’aquests dos espais del front marítim de la població durant la primavera, amb l’objectiu de garantir una amplada adequada i unes correctes condicions per al bany un cop arribi la temporada d’estiu. La recuperació s’aconsegueix movent les sorres de l’interior de l’aigua fins a la superfície, o bé d’aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de sorres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia