Infraestructures i serveis

Cultura per pagar obres, a Sant Joan de les Abadesses

El SAT-Teatre Centre programa cinc espectacles, amb noms com Roger Mas i Manu Guix, per poder assumir-ne els costos

Els treballs han de servir per a la renovació de la instal·lació elèctrica

Davant un problema econòmic, més cultura. Aquesta és l’aposta del SAT-Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses davant el repte d’invertir més de 50.000 euros en la millora del Centre Catòlic. Concretament, s’ha de posar al dia tot el sistema elèctric i substituir el comptador analògic per un de digital. Des dels anys setanta que no s’hi havia fet res. La normativa obliga a tenir-ho fet abans de finals d’any i, per tant, és una obra que cal tenir enllestida els pròxims mesos.

El seu director, Josep Garriga, destaca que és una “despesa molt important” per a una formació que no disposa de cap subvenció i que entre els seus ingressos figuren les quotes dels socis i, sobretot, l’activitat ordinària, com són les funcions de l’escola de teatre i actuacions programades. Segons Garriga, el cost dels treballs equival a “tres anys de pressupostos ordinaris” i comportaria gairebé el tancament del local. En comptes d’això, han decidit donar la volta al problema i intensificar l’activitat que s’hi fa programant un nou cicle de cultura a la tardor.

El nou cicle de cultura comportarà passar dels dos espectacles que es programaven durant tot l’any a un total de cinc en un sol trimestre. L’actuació de Manu Guix el 20 d’octubre amb els temes del seu nou disc serà la primera proposta. També s’ha programat un concert de Roger Mas (17 de novembre), l’espectacle Recordant Ovidi, de Toti Soler i Gemma Humet (1 de desembre), i Viuràs en el meu vers, sonets de Shakespeare, de Jordi Boixadera i Laura Conejero (4 de novembre). El cicle es clourà el 8 de desembre amb les nadales de Quartet Melt. Les entrades dels espectacles ja estan a la venda. Per primer cop es pot fer per internet per mitjà de la plataforma Codetikets.

El SAT-Teatre Centre és el grup de teatre de l’Associació Catòlica de Pares de Família (ACPF), fundat el 1888. Des del 1899 que té la seu al Centre Catòlic, un edifici emblemàtic que acull els esdeveniments culturals més importants que es fan a la localitat. Els anys seixanta es va dur a terme els treballs de millora més importants, que van permetre de renovar-ne la caixa escènica i la platea. L’última reforma es va fer el 1999 coincidint amb el centenari, quan es va renovar tota la platea. La capacitat del teatre és de 324 localitats i també inclou una cafeteria als baixos, entre d’altres espais. L’edifici és del Bisbat. L’associació s’ocupa del manteniment i del seu ús.

LA XIFRA

50.000
euros
és el cost de les obres de millora que s’han de dur a terme a a les instal·lacions del teatre santjoaní.

LA DATA

31.12.18.
és el dia en què
finalitza el termini per a l’adequació a la normativa d’aquest equipament.

LA XIFRA

3
rehabilitacions
importants s’hauran fet a les instal·lacions des de la seva creació si prospera l’actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona