Medi ambient

Actualització de l’ordenança de les hortes i les Deveses de Salt

El parc de les Deveses de Salt té una important funció ecològica, econòmica, social i paisatgística. És una zona estratègica i de transició entre el món urbà i el rural, fet que origina que esdevingui especialment fràgil. L’Ajuntament considera necessari promoure la protecció ambiental d’aquest espai, concretar quin tipus de construccions s’hi poden realitzar i treure el potencial d’aquesta gran àrea entre tots els seus usuaris. Per avançar en aquesta línia, el consistori proposa una actualització i una modificació de l’ordenança de construccions i instal·lacions al parc de les Deveses. Per explicar el context i les circumstàncies que ho farien necessari, ahir es va celebrar una xerrada informativa a la Coma Cros a la qual van assistir més de 70 persones. La regidora de Medi Ambient, Marta Guillaumes, es va encarregar de la part introductòria de la sessió i, a continuació, van prendre la paraula dos tècnics contractats per l’Ajuntament.

El consistori va aprovar la modificació del pla especial urbanístic Parc del Ter-Hortes i Deveses de Salt, que es va publicar al DOGC el 17 de novembre de l’any passat. Es van introduir determinats canvis en les qualificacions de sòl i en relació amb els usos admesos al sòl no urbanitzable. Aquestes modificacions comporten que sigui necessària l’adaptació de l’actual ordenança (vigent des del 2009) per fer-la encaixar amb el nou pla especial. En l’ordenança s’actualitzaran les condicions exigibles i recomanacions per a la construcció de barraques d’horta, coberts agrícoles, hivernacles, coberts ramaders, tanques, abeuradors o menjadores.

L’equip de govern de Salt (ERC i IpS-CUP) indica que es pretén fomentar la participació i escoltar els usuaris d’aquest espai per saber com els agradaria que fos. Es vol saber sobretot l’opinió dels propietaris de parcel·les a la zona rústica, dels hortolans i dels regants. Ahir es va obrir un període de consulta pública perquè els ciutadans, les organitzacions i les associacions locals presentin els seus suggeriments fins al 3 d’octubre en el següent registre telemàtic: http://consultaprojectesnormatius.salt.cat, o bé traslladin les seves propostes parlant directament amb els tècnics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.