Medi ambient

Les precipitacions torrencials a Barcelona inunden diversos barris

La tempesta, amb forta càrrega elèctrica, converteix el Paral·lels i carrers de barris com el Raval en autèntics rius

La pluja causa afectacions a la L3 del metro i obliga a tancar la Filmoteca de Catalunya i el Museu Marítim

Les tempestes que han caigut de matinada al Barcelonès han deixat quantitats de precipitació torrencials, superiors als 40mm en 30 minuts, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Els xàfecs han provocat inundacions a diferents punts de Barcelona, com l’Avinguda Paral·lel i el barri del Raval, en aquesta zona han caigut 86 litres , 75 dels quals en només mitja hora, a quarts de quatre de la matinada.

La intensitat de la pluja ha fet que la xarxa s’hagi omplert de imatges i vídeos de les conseqüències de les fortes precipitacions. Amb imatges espectaculars de carrers convertits en rieres. Ja amb la sortida de sol, s’han vist imatges de contenidors i motos per terra, persianes d’establiments trencades per la intensitat de l’aigua que ha inundat els carrers i branques d’arbres caigudes.

Aquesta matinada les tempestes han estat molt actives. En total s’han enregistrat un total de 44.805 llamps : 572 dins de Catalunya i 134 al Barcelonès, la comarca amb més llamps enregistrats, segons informa el Meteocat.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 11h 528 trucades, la majoria per inundacions de baixos, filtracions i caigudes d’arbres per les fortes precipitacions caigudes, 423 de les quals des de Barcelona.

Els Bombers de Barcelona han fet 180 sortides aquesta matinada des que s’ha activat el pla d’emergències municipal per inundacions a les 4 h i fins a les 7h, quan s’ha desactivat. La majoria de sortides han estat a Sants Montjuïc, l’Eixample i Sant Martí, segons ha informat Protecció Civil.

A causa de les fortes pluges hi ha afectacions també al metro de Barcelona, en què l’andana de Poble Sec de la L3 en direcció Zona Universitària ha començat el dia fora de servei. Això ha provocat que els trens no parin a l’estació de Poble Sec ni tampoc a la de Paral·lel ni Liceu, on s’ha hagut de tancar per afectacions també al vestíbul de l’estació

. També s’ha vist afectada per inundacions la L2 del metro, que durant una estona, a quarts de set del matí només ha funcionat entre Sagrada Família i Badalona Pompeu Fabra.

El funicular de Montjuïc també ha quedat f ora de servei a causa de la tempesta, segons informa TMB.

Les tempestes s’han anat movent de sud a nord, provocant forts ruixats a diversos punts de Catalunya, com a la Ràpita amb espectacular caiguda de pedra o a d’altres punts com Tarragona, amb també algunes inundacions.

Segons el Meteocat, han caigut 46 litres per metre quadrat en mitja hora a Constantí, 38 a Mont-roig del Camp, 21 a Torredembarra i 23 a Gisclareny.

La Filmoteca i el Museu Marítim, afectats

La Filmoteca de Catalunya s’ha vist obligada a suspendre totes les sessions d’aquest dijous per la tempesta d’aquesta matinada. Les sales de l’equipament han quedat temporalment afectades. En aquests moments, s’està treballant per resoldre el problema perquè es pugui reprendre l’activitat normal tan aviat com sigui possible.

El Museu Marí tim de Barcelona també ha anunciat a través de les xarxes socials que estarà tancat al públic aquest dijous per les inundacions derivades de la forta tempesta d’aquesta matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia