Urbanisme

El govern de Santa Cristina sotmetrà el POUM a un debat amb participació ciutadana

El consistori convoca tres reunions veïnals aquest mes

En la primera, dissabte, exposaran les línies mestres, i després cercaran l’encaix entre la ciutat i el paisatge

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro vol obrir a la participació ciutadana els treballs de revisió del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), amb tres sessions programades al llarg d’aquest setembre. La primera trobada, dissabte vinent (19 h, a l’Espai Ridaura), servirà per donar a conèixer l’avanç del pla, redactat per l’empresa Projectes Arquitectura i Urbanisme Canosa-Diez SLP de Girona, que el ple municipal va aprovar inicialment l’agost passat. Les altres dues ja seran taules de debat.

“La nostra voluntat és incloure la ciutadania en la formulació urbanística abans de l’aprovació inicial”, ha recordat el regidor d’Ordenació, Planejament i i Disciplina Urbanística, Narcís Palahí. Una voluntat defensada plenament per la regidora de Participació Ciutadana, Sònia Pujol: “Hi ha la clara voluntat d’implicar la ciutadania més enllà dels requisits legals.”

L’avanç del planejament es va fer per facilitar la participació dels ciutadans en la formulació del POUM, però, a més, ja incorpora un document inicial estratègic que recull directrius, criteris i objectius que han de centrar els treballs de planejament. Entre els objectius marcats hi ha prioritzar un model de creixement compacte, dins de l’actual limitació del sòl urbà i revisant l’extensió dels sòls urbanitzables, i també incentivar el desenvolupament de sectors industrials i turístics i minimitzar els riscs d’inundacions al voltant del riu Ridaura.

La segona trobada, ja com a taula de debat, es farà el divendres 21 de setembre (19 h, a l’escola Pedralta) per debatre la ciutat construïda i els seus coneixements. I la tercera trobada, també com a taula de debat, tindrà lloc el divendres 28 de setembre, també a les 19 h a l’escola Pedralta, per abordar amb els assistents l’ordenació dels espais oberts i el paisatge.

Pujol és conscient que el pla general és una eina en què s’explica el passat, s’analitza el present i es planifica el futur. “Si aquest futur el podem imaginar entre tots, amb un gran consens, serà molt millor”, diu la regidora.

LA DATA

15.09.18
dissabte
(19 h, a l’Espai Ridaura) exposaran l’avanç del pla, i els dies 21 i 28 (19 h) es debatrà a l’escola Pedralta.

Participació prèvia a les al·legacions

El municipi, en el mandat del socialista Ricard Herrero en coalició amb ERC, ja va ser un dels pioners en la participació ciutadana en la gestió del pressupost municipal. L’experiència s’ha recuperat aquest mandat i ara es vol fer extensiva a un planejament controvertit. Dissabte, abans de l’avançament del pla, l’àrea de Participació Ciutadana habilitarà un punt d’informació de les sessions participatives a la plaça del Mercat –a partir de les 11 h del matí–. Després de les trobades, presentaran al públic els resultats i, seguidament, l’ aprovació inicial del pla. En la segona fase, els veïns hi podran continuar incidint per mitjà de la via de les al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona