Urbanisme

Nou aparcament a tocar de l’hospital del Ripollès, a Campdevànol

L’Ajuntament l’està fent construir per consolidar també les places properes del centre del poble

Inclou un total de sis parcel·les per a autocaravanes

Construccions Vilanova està executant les obres d’urbanització del terreny que hi ha davant l’estació de tren de Campdevànol –línia l’Hospitalet-Puigcerdà– i l’empresa Comforsa per convertir-lo en un pàrquing de 44 places. Un cop construït serà la primera zona d’aparcament per a autocaravanes del municipi, en aquest cas amb sis places, que també estarà equipat dels serveis necessaris per als usuaris d’aquest tipus de vehicles. Aquest terreny és de titularitat municipal fruit d’un conveni que l’Ajuntament de Campdevànol té amb ADIF. Aquesta actuació urbanística té un cost de 43.000 euros, que han estat finançats íntegrament per la Diputació de Girona amb una subvenció extraordinària de Presidència.

L’alcalde, Joan Manso, ha explicat que, tot i que a Campdevànol no hi ha problema d’aparcament, sí que hi havia una demanda des de feia temps dels usuaris i treballadors de l’hospital comarcal del Ripollès, que és just al costat. “El que és cert és que diàriament per l’hospital passen molts de ciutadans, no només del municipi, sinó d’arreu de la comarca; alguns es desplacen amb transport públic, però d’altres ho fan amb cotxe”, ha explicat Manso.

En qualsevol cas, el nou aparcament, que hauria d’estar enllestit a mitjan gener, serà important també per al millorament de la mobilitat al centre de la vila, perquè és just a pocs metres.

LES XIFRES

43.000
euros
és la inversió total que es fa en l’habilitació del nou aparcament, finançada íntegrament per la Diputació.
44
places
tindrà el nou aparcament de l’estació de tren, sis de les quals seran per a usuaris d’autocaravanes.

Una necessitat detectada fa temps

L’alcalde de Campdevànol ha explicat que havien detectat fa temps que on ara fan l’aparcament era utilitzat per als usuaris d’autocaravanes. “Per això, els volem donar uns serveis i instal·lacions adequades”, ha indicat. L’Ajuntament s’ha adherit a plataformes de difusió per persones usuàries d’aquest tipus de vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia