Urbanisme

Masquef sospesa si és ara convenient assumir la vella N-II al pas per Figueres

L’alcalde veu ara que el manteniment suposaria una despesa gran i recorda que falta una rotonda per fer

Diu que vol meditar la decisió abans de decidir

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va manifestar en l’entrevista que s’emetrà per El Punt Avui TV aquest diumenge, conduïda per la periodista Anna Puig, que està sospesant ara si és convenient o no acceptar la recepció de l’avinguda Salvador Dalí –l’antiga N-II– de l’Estat i assumir-ne la gestió. Aquesta posició és nova en el govern del PDeCAT donat que Marta Felip, l’antecessora de Masquef a l’alcaldia, havia reivindicat, almenys públicament, la necessitat de fer efectiu el traspàs. Quan es va inaugurar el nou giratori de la plaça del Sol, que va finançar i executar el govern espanyol, Felip va assenyalar que ja només faltava negociar el traspàs. De fet, en diverses ocasions en què va tenir contacte amb Adif, Felip va reiterar que s’estava parlant d’aquesta qüestió. En aquests més de vint mesos, però, no hi ha hagut avenços en aquesta qüestió i la via continua sent de gestió estatal. Ara, l’alcalde, Jordi Masquef, s’està repensant la idoneïtat que l’Ajuntament de Figueres assumeixi la gestió del vial.

Masquef afirma que cal estudiar el tema “amb deteniment” perquè cal sospesar “pros i contres”. D’una banda, admet que disposar de la gestió seria “molt beneficiós a efectes de mobilitat i presa de decisions”. En el plat de la balança de les raons per no voler ara el traspàs ell hi posa el cost: “L’asfaltatge d’un tram de via com és el Salvador Dalí suposaria un desemborsament molt important”, afirmava Masquef, que admet que no té encara cap decisió presa. “S’ha d’estudiar amb tranquil·litat”, exposa. Recorda que l’Estat es va comprometre fa deu anys a la construcció d’una segona rotonda a tocar del carrer Tramuntana i en el tram més elevat de l’avinguda.

Des de l’11 de maig del 2006, l’antiga N-II al pas per Figueres té el nom d’avinguda Salvador Dalí. Aquesta via que travessa la població de nord a sud es va començar a construir el 1943 i es va acabar el 1950.

LA DATA

2.8.2017
Inauguració.
Dia en què es va donar per completada l’actuació de l’Estat i des del qual es reclamava la gestió.

Més d’un milió d’euros per al pavelló el 2019

El pressupost de l’any 2019 inclourà 1,15 milions d’euros per a la construcció del nou pavelló d’esports de l’Olivar Gran, una despesa àmplia que ja s’ha d’afegir als 466.610 euros del cost del soterrament de línies i preparació del terreny inclosos en el pressupost del 2018 i als 375.876 euros que va costar la redacció del projecte. Abans de l’aprovació de la construcció del pavelló, el cost va créixer 800.000 euros, fins al 5,8 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona