Infraestructures i serveis

Unificaran en un espai l’atenció a les persones de la Selva

El Consell Comarcal derivarà una norantena d’empleats a una nau a Santa Coloma

La seu central queda petita

El Consell Comarcal de la Selva unificarà en un sol espai el departament d’atenció a les persones. L’equip de govern en funcions, de CiU, Independents de la Selva i el PSC, ha tancat un acord de lloguer per 4.000 euros al mes d’una nau a Santa Coloma de Farners, on derivarà a mitjà termini una norantena d’empleats.

El president del Consell en funcions, Salvador Balliu, considera que l’actual seu, al parc de Sant Salvador, els queda “petita”. “Entre Nora [l’empresa de neteja i recollida] i el Consell, tenim unes 300 persones treballant aquí. Els polítics no hi cabem, al Consell. Hi ha despatxos amb cinc persones quan són per a una”, afirma.

El Consell Comarcal ha tancat un acord de lloguer per vint anys i disposarà de la nau perquè hi vagin els treballadors que ara estan entre la seu central i els tres pisos del carrer Prat (vegeu la peça).

Mil cinc-cents

La nau llogada és a la carretera de Sils, a l’entrada de Santa Coloma de Farners, i molt a prop del Centre Eix de Negocis. L’espai és en uns baixos de 1.500 metres quadrats que permetran atendre el públic i disposar de sales més funcionals, informen fonts del Consell Comarcal.

L’àrea d’atenció a les persones inclou serveis socials, consum i habitatge, que són a la seu central. A la carretera de Sils també hi anirà el servei de gestió tributària i cadastral, que està situat en un local propi del passeig de Sant Salvador, a 50 metres de la seu. Aquest local podria ser destinat a formació i diferents serveis.

Amb el lloguer de la nau, que havia estat un gran magatzem, el Consell descarta ampliar l’actual seu, cosa que havia planejat fa més de tres anys.

LA FRASE

Les instal·lacions grinyolen. No sabem on posar la gent. Hi ha despatxos amb cinc persones treballant quan són per a una
Salvador Balliu
PRESIDENT DEL CONSELL comarcal

Deixaran els tres pisos del carrer Prat

El Consell Comarcal ha adjudicat a una empresa el projecte d’adequació de la nau de la carretera de Santa Coloma com a futura seu d’atenció a les persones. Quan es faci efectiu el trasllat, el Consell deixarà de pagar els 2.000 euros al mes de lloguer de tres pisos al carrer Prat, al centre del poble.

Pere Garriga (IdSelva) és el responsable polític del departament d’atenció a les persones, que ha donat 1.200 ajuts d’urgència social i 780 ajuts de pobresa energètica durant aquest mandat, segons dades del Consell. El departament, a més, ha facilitat el transport adaptat i ha incorporat un equip per a famílies amb infants o joves en situació de risc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona