Administracions

Sant Feliu demana una solució per a les dunes de Sant Pol

També hi ha malestar per alguns pícnics incontrolats que es porten a terme en punts dels jardins públics

El govern de Sant Feliu de Guíxols vol redefinir tota la imatge de la façana litoral amb un pla director. L’alcalde, Carles Motas, avança que la prioritat és el passeig de la badia de Sant Pol, a l’extrem més oriental del terme municipal. Per Motas, algunes zones presenten “una degradació inacceptable”, i posa com a exemple la passarel·la de taulons per salvar el tram de dunes litorals.

En aquest sentit, el servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha sufragat la reposició de les fustes en més mal estat, una inversió de 12.145 euros completada aquesta primavera. Però aviat caldrà canviar-ne d’altres i l’alcalde defensa que “no és sostenible; mediambientalment potser sí, però econòmicament no”. A més, les fustes trencades o mal alineades afavoreixen les empassegades dels vianants i dificulten el trànsit amb cadires de rodes o cotxets infantils.

L’alternativa, però, haurà de ser consensuada amb Costes, ja que el passeig afronta amb la zona maritimoterrestre i la passarel·la, fa dues dècades, es va concebre com una solució tova per no malmetre l’espai dunar protegit que l’envolta, acordonat perquè el pas de la gent no malmeti la vegetació o possibles nius d’ocells i amfibis que s’hi refugien.

Pel que fa a la resta del passeig, Motas recorda que estan ultimant el projecte per cobrir el tram final de la riera de Sant Pol, fins a la carretera de Palamós, que possibilitarà connectar-la amb el tram de l’avinguda Jaume I i serà el primer pas per restringir el trànsit pel passeig en determinades franges horàries, com ara els caps de setmana, amb prioritat per a vianants.

El projecte també haurà de preveure, segons l’alcalde, una calçada a un sol nivell –a l’estil del passeig Rius i Calvet–, la renovació dels parterres, que ara fan de barrera gairebé contínua, i el reforç de l’enllumenat públic, clarament deficitari a les nits, per realçar tot el passeig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona