Infraestructures i serveis

Els veïns triaran el nou sistema de recollida de deixalles de Fontcoberta

Aquest mes començarà un procés participatiu

L’Ajuntament donarà a escollir entre el porta a porta, les àrees de contenidors controlades i un sistema mixt

El nou sistema de recollida d’escombraries que l’Ajuntament de Fontcoberta vol posar en servei a principis de l’any vinent l’escolliran directament els veïns. La segona quinzena d’aquest mes començaran unes sessions informatives, obertes a tothom, en què s’explicarà la situació actual i els objectius de reciclatge marcats per la UE i es presentaran les tres opcions que es proposaran: el porta a porta; unes àrees de contenidors controlades, a les quals només podran accedir els habitatges adscrits en aquell punt, i un sistema mixt que combini aquests dos mètodes. Només la gent que col·labori en el procés podrà participar en la votació, que tindrà lloc durant la tercera i última sessió, en la qual es preveu que hi hagi un debat sobre els pros i els contres de cada opció. Un equip de tècnics dirigiran les sessions.

L’alcalde, Joan Estarriola, afirma que l’equip de govern (ERC) es mantindrà neutral. Tot i així, ha assenyalat que el mètode més eficaç per garantir una correcta separació de les deixalles és el porta a porta, sempre que s’apliqui a les zones urbanes.

Fontcoberta serà el tercer municipi del Pla de l’Estany a aplicar un nou sistema de recollida d’escombraries a fi de millorar la quantitat de la selectiva. Els pioners han estat Porqueres i, parcialment, Camós.

LA XIFRA

3
propostes
es posaran sobre la taula perquè els veïns triïn la que prefereixen.

El futur de la nova casa de la vila també se sotmetrà a consulta popular

A banda del procés participatiu pel tema de les escombraries, els veïns de Fontcoberta seran cridats a opinar respecte al nou ajuntament. El consistori està situat en una antiga casa al nucli de Fontcoberta que ha quedat petita i, a més, caldria invertir-hi per suprimir barreres arquitectòniques. Amb un sistema similar a la consulta prèvia (tres sessions informatives i una votació final), els veïns tindran l’última paraula amb relació a tres opcions: ampliar les oficines actuals (es faria per l’antiga rectoria i, per tant, caldria pactar-ho amb el Bisbat de Girona), aixecar un edifici nou (en aquest cas, caldria concretar-ne la ubicació) o bé condicionar Can Jan de la Farrés, l’antiga casa senyorial, que actualment és un local polivalent. L’alcalde no amaga la seva preferència per aquesta darrera opció. “Hi ha espai de sobres i ja té fibra òptica i ascensor; a més, és a la vora de Melianta, on viu la majoria de la població del municipi”, assenyala Estarriola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona