Medi ambient

Més obres a Arbúcies per evitar abocaments a la riera

L’ACA finançarà el canvi del col·lector dels carrers Magnes i Sorrall i la canonada de la resclosa de Can Xacris

Pel batlle, els treballs ajuden a separar les aigües residuals i pluvials del clavegueram

L’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat el projecte de substitució del col·lector dels carrers Magnes i Sorrall per evitar abocaments d’aigües residuals en aquest tram de la riera –uns 700 metres–. La tramitació de l’obra va a càrrec del consistori, però serà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) qui finançarà i executarà els treballs, valorats inicialment en 152.995,63 euros.

L’alcalde, Pere Garriga (Entesa-Independents de la Selva), recorda que treballen des de fa set anys per millorar el sanejament i la xarxa de clavegueram, vella pel creixement del poble. Esmenta, entre altres aspectes, la separació d’aigües en vies reformades, com ara els carrers Camprodon, Sorrall i Castell.

Les obres, pendents del procés d’adjudicació, consistiran a substituir l’actual tub per un “de més modern i eficient de 60 cm de diàmetre”, segons informa l’Ajuntament. El material del tub impedirà que, com passa ara, l’obturin els residus, unes restes que, per culpa d’uns forats, acaben a la riera.

Quan s’acabi aquest tram, en faltaran un parell més. L’Ajuntament i l’ACA treballen per fases des de la depuradora perquè el tram urbà de la riera [uns 2,75 km], que forma part d’un pla d’espais d’interès natural (PEIN), tingui del tot separada les aigües residuals i pluvials del clavegueram. “Quan s’acabin aquests carrers, gairebé el 80% de la riera estarà arranjada” per tal d’evitar abocaments, diu el batlle. Això farà, a més, que es redueixin els litres d’aigua que van a la depuradora, cosa que farà abaixar el cost del servei.

La substitució del col·lector en els dos carrers, juntament amb la substitució de la canonada de la resclosa de Can Xacris, es va aprovar en el ple municipal del 28 d’octubre.

LA XIFRA

152.995
euros
és el cost de substituir el col·lector sota els carrers Magnes i Sorrall i canviar la canonada de Can Xacris.

La resclosa del Molí de les Pipes, al març

Abans de les obres del col·lector dels carrers Magnes i Sorrall, l’Ajuntament havia completat al març la resclosa del Molí de les Pipes. L’obra es va fer amb pedres, igual que la del pont Vermell, i substituïa una d’anterior, que era de sacs de sorra i pedres i que era menys resistent –“es malmetia cada vegada que augmentava substancialment el cabal de l’aigua de la riera”, informa l’Ajuntament. La resclosa ajuda a garantir el cabal ecològic de la riera “i l’abastament d’aigua potable als veïns”, assenyala el batlle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Platges i ports, els més malmesos

sant feliu de G. / Tossa

Col·lapse al pas fronterer i vies tallades arreu del país

La Jonquera

Reforcen la xarxa de carrils bici urbans de Banyoles

BANYOLES

Nevada que no fa mal

Camprodon

Prop de 30 carreteres afectades pel temporal

barcelona

Confinats a casa

mataró

Usos moderns del castell d’Hostalric

hostalric

La primera fase de la renovació del cementiri de Figueres, aquest any

FIGUERES

La Bisbal vol fer un nou dipòsit d’aigua al puig Negre amb l’ajut del PUOSC

LA BISBAL D’EMPORDÀ