Medi ambient

El Fluvià surt de llera a Olot i la Vall d’en Bas

Es tanquen molts passallissos i alguns veïnats i nuclis queden aïllats

El Fluvià va arribar ahir al cabal de l’Ebre i, és clar, per un riu que acostuma a dur relativament poca aigua, l’acumulació de pluja el va fer desbordar en molts punts de la plana de la Vall d’en Bas, on es van tallar alguns accessos, i es va tancar l’escola Verntallat, i a Olot. A la capital garrotxina es va tallar el pas al passeig de Sant Roc, al parc Espuña, i sobretot a la ronda Fluvià, sota la Providència i l’estació d’autobusos. Al pont de les Mores, que es va tallar al pas de vianants i al trànsit, igual que el veí de Colom, un camió amb una pinça mecànica va haver de treure un tronc d’arbre de grans dimensions que feia de tap en un dels arcs. Durant tot el dia, molts curiosos es van acostar al riu per fotografiar-lo i, més d’un, va recordar l’aigua del 1940. A la zona d’Olot, els registres de pluja acumulada de tot l’episodi van ser espectaculars, Batet de la Serra registrava 260 litres per metre quadrat, Olot, 230,6 i la Vall d’en Bas, 232,7.

A la Vall d’en Bas una persona que va saltar la cinta de seguretat i va voler travessar un pont hi va haver de deixar el cotxe. La mateixa estampa es va produir a Capsec (Vall de Bianya). En tots dos casos no es van haver de lamentar danys personals. El transport escolar va funcionar parcialment. Els centres docents de la comarca, no obstant això, van obrir portes, excepte el ja citat del Verntallat de la Vall d’en Bas, tot i que en alguns només ho van fer en règim de centre obert, entre altres coses perquè part del professorat s’havia de desplaçar des de comarques veïnes.

Els passallissos de Montagut, Sant Jaume de Llierca i Argelaguer van quedar inutilitzats, la qual cosa va aïllar veïnats com ara el dels Angles. El riu Llierca, per la seva banda, va superar el passallís de la carretera de Montagut a Tortellà, que es va haver de tallar al trànsit. A Besalú, el Fluvià va envair el passeig de vora riu i es van anul·lar les classes de l’institut escola.

Es van registrar esllavissades i inundacions parcials en moltes carreteres i pistes i es va inundar l’accés a urgències de l’hospital d’Olot i els veïns de la Pinya, Cogolls i Sant Iscle no tenien subministrament elèctric.

A l’hora de tancar l’edició, l’estat d’alerta pel desbordament del Fluvià era màxim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia