Urbanisme

Llum verd al pla especial del parc eòlic del Coll del Moro, entre els termes de Batea, Bot i Caseres

Autoritzat des del 2003, el parc eòlic del Coll del Moro, entre els termes municipals de Batea (7 aerogeneradors), Bot (11) i Caseres (2), va rebre ahir un impuls definitiu. La comissió d'Urbanisme va aprovar de manera inicial el pla especial que permetrà la construcció de les plataformes on s'han de muntar els aerogeneradors, així com l'obertura de fins a deu quilòmetres de camins de 4,5 metres d'amplada, necessaris per a la construcció del parc i al seu manteniment posterior. L'aprovació d'aquest pla especial se sotmetrà ara a informació pública als tres ajuntaments afectats i s'obrirà un període de 30 dies per presentar al·legacions.

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va assenyalar que l'empresa ha modificat la situació d'alguns dels aerogeneradors a petició del departament de Medi Ambient. Aquest parc eòlic tindrà un total de 20 aerogeneradors de més de 90 metres d'altura i una potència de 2.500 quilowatts. L'empresa promotora és Coll del Moro SL i evacuarà la producció energètica a través de línies soterrades fins a la subestació de Torre Madrina situada dins el terme de Gandesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.