Infraestructures i serveis

Nou full de ruta per fer créixer el port de Barcelona

El pla estratègic 2021-2025 aspira a incrementar-hi el comerç exterior fins als 70.000 milions d’euros

Es vol assolir una reducció del 30% d’emissions de gasos d’efecte hivernacle

Fer més sostenible el port de Barcelona en els àmbits econòmic, ambiental i social és l’objectiu que planteja el IV pla estratègic amb el 2025 com a horitzó. La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el director general, José Alberto Carbonell, van desgranar ahir les fites que la infraestructura preveu assolir en els propers anys. En l’aspecte econòmic, l’objectiu és fer créixer el valor del comerç exterior que passa pel port de Barcelona fins als 70.000 milions d’euros l’any 2025, quan actualment és de 65.000 milions d’euros. Pel que fa a la sostenibilitat mediambiental, l’objectiu és tenir el 50% dels molls electrificats, fet que, juntament amb el subministrament de combustibles alternatius, ajudarà a reduir un 30% les emissions de gasos contaminants i d’efecte hivernacle. També preveu augmentar la intermodalitat després que, en els últims quinze anys, la quota de tràfic ferroviari de contenidors hagi passat del 2 al 15%. En l’apartat de sostenibilitat social, es vol incrementar el capital humà fins a les 40.000 persones treballant diàriament o regularment al port, quan a hores d’ara en són 37.000. El port vol millorar la seva integració en l’entorn urbà i metropolità. Té previst fer-ho a través del desenvolupament d’un pla director urbanístic que permetrà crear 40 hectàrees de zones verdes que enllaçaran el parc agrari del Llobregat amb la muntanya de Montjuïc amb una inversió de gairebé 24 milions d’euros.

El pla estratègic també preveu un horitzó a més llarg termini, per l’any 2040. S’han marcat les grans línies d’actuació necessàries per garantir un posicionament del port de Barcelona consolidat i competitiu a través de la diferenciació de l’oferta de serveis i l’activitat i la promoció de nou sòl logístic, entre d’altres objectius.

LA XIFRA

40.000
persones
treballant diàriament o de manera regular al port de Barcelona és l’objectiu pel que fa a capital humà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona