Medi ambient

Barcelonès

L'Hospitalet obre una porta al riu Llobregat

Els veïns de Bellvitge, després d'anys de reivindicacions, podran accedir a peu o en bicicleta al riu Llobregat per un camí segur

A la via, ja practicable, encara s'hi ha de posar mobiliari, il·luminació i vegetació

Un accés al Llobregat “molt bàsic, minimalista”, segons l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, però que dóna resposta a una reivindicació històrica dels veïns del barri de Bellvitge i que obre una porta de la ciutat al riu. Ahir, Marín, acompanyada del gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ramon Torra, i del president de l'Associació de Bellvitge, Francesc Gago, va recórrer els 800 metres que separen l'Hospital de Bellvitge del riu Llobregat per un camí segur i asfaltat –l'únic de què disposa la ciutat– que facilitarà que es pugui caminar o anar en bici des de l'Hospitalet fins a Martorell seguint la llera del riu. “Aquest diumenge, la caminada reivindicativa que fem des de fa quatre o cinc anys en la festa major de Bellvitge es convertirà en una marxa ludicofestiva”, deia amb satisfacció Gago, que recordava com fa uns anys, quan veïns i ecologistes van començar a demanar l'accés, els miraven com a “llunàtics”.

El camí esquiva infraestructures com la B-10, la cua de maniobres de l'L1 del metro i els diferents enllaços entre les rondes i la C-31, i passa per terrenys del Ministeri de Foment i la Generalitat. L'AMB ha invertit uns 240.000 euros en unes obres que s'enllestiran a finals de mes. Tot i que ja és practicable –de fet, alguns veïns ja l'utilitzen– encara s'ha de col·locar mobiliari, posar il·luminació i plantar vegetació. Marín recordava, però, que es tracta d'una actuació “provisional”, ja que amb la segona fase del cobriment de la Granvia, que depèn del cobriment de les vies del tren, es vol fer un passeig que obri l'Hospitalet al riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.