Urbanisme

municipal

participació ciutadana

Salt demana als veïns que s'impliquin en el sector sud

La població comença a mobilitzar els saltencs perquè el dia 24 participin en la consulta sobre el desenvolupament urbanístic que inclou la possible instal·lació d'un Ikea o l'hospital Trueta

La població de Salt va començar a mobilitzar ahir els veïns, i els demana que participin en la consulta popular per decidir sobre el desenvolupament urbanístic del sector sud del municipi, un projecte que inclou el permís per instal·lar grans equipaments comercials com una planta d'Ikea o la reserva de terrenys per a una gran zona sanitària amb el nou hospital Josep Trueta.

La campanya ha començat ara però es concentrarà durant la setmana vinent. L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, fa sobretot una crida a la participació dels saltencs perquè vagin a votar i s'impliquin en el debat que es genera sobre aquesta qüestió. L'alcalde va explicar ahir que es repartirà a les bústies, casa per casa, el preàmbul de la pregunta en qüestió i, per Ràdio Salt, els grups representats al consistori podran defensar durant la setmana que ve la seva opció. Hi haurà un debat obert a les Bernardes entre tots els grups municipals dijous que ve i n'està previst un altre per dimarts de la setmana que ve a TVGirona. L'Ajuntament de Salt ha fixat quatre llocs públics per a actes de campanya (el centre de recursos per a la gent gran, el Satèl·lit, Mas Mota i l'auditori de la Coma-Cros) i també ha repartit espais al carrer per penjar-hi cartells, pancartes i banderoles (al passeig Ciutat de Girona, el dels Països Catalans, el carrer Marquès de Camps, el carrer Major i l'avinguda de la Pau).

El desenvolupament del sector sud de Salt genera discrepàncies dins el mateix equip de govern, d'ERC i IpS-CUP. Jordi Viñas defensa “clarament” el sí perquè considera que “és una oportunitat per a Salt”. També considera aquesta consulta com una fórmula “perquè la gent aprengui a participar en aquests processos i perquè s'interessi per les coses que passen al municipi”. El seu soci, en canvi, no hi està d'acord i defensa el no, com ja va plantejar ahir mateix el regidor Ferran Burch en un primer acte de campanya. Però aquest grup és l'únic al consistori que defensa l'opció del no. Els set partits amb representació al ple (CiU, ERC, PSC, PdS-CUP, PxC, C's i Canviem Salt) han acordat fixar quatre llocs públics que es podran fer servir per a la campanya i han habilitat espais als principals carrers per penjar-hi cartells, pancartes i banderoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona