Urbanisme

municipal

urbanisme

La venda del solar per a l'hotel al port de Badalona es desencalla

Els interessats poden presentar les seves ofertes fins al 12 de desembre i l'adjudicació es farà a principi de febrer

El preu de sortida és de 8,4 milions més IVA, recursos que han de permetre la construcció del canal

La publicació aquesta setmana al Diari Oficial de la Unió Europea ha estat el tret de sortida de la venda de la parcel·la on s'ha de construir l'hotel a tocar del port de Badalona. Es tracta de l'operació urbanística que ha de permetre el desenvolupament del canal de la infraestructura, aturat en espera que arribin els recursos que s'ingressaran amb l'operació immobiliària i que han de permetre acabar-lo. Els operadors interessats en el solar de l'hotel poden presentar les seves ofertes fins al 12 de desembre. Els responsables municipals situen en la primera setmana de febrer la data de l'adjudicació en ferm, perquè abans s'ha de validar la documentació rebuda i la mesa de contractació ha de fer les deliberacions.

El preu de sortida és de 8,4 milions d'euros més IVA per adquirir la cessió d'un dret de superfície durant 99 anys. La parcel·la té 2.450,36 m², amb 12.000 m² d'edificabilitat, que s'ordenaria en un edifici de planta baixa més 15 plantes, tal com consta en el plec de condicions que el consell d'administració de la societat Marina Badalona SA va aprovar per unanimitat l'abril passat. El retard dels procés de venda, que estava previst que s'engegués el maig passat, havia provocat inquietud entre els integrants de l'Associació d'Afectats pel Canal del Port, que veuen com la construcció de les noves promocions d'habitatges a la zona avança mentre les obres del canal estan aturades des del maig.

L'hotel que es construeixi a tocar del port tindrà una categoria de quatre o cinc estrelles i unes 170 habitacions. A més de l'ús hoteler es preveuen altres usos per complementar l'oferta d'aquest nou equipament, que es vol que estigui orientat al turisme de tipus familiar, de negocis i també concebut perquè doni servei a la necessitat d'allotjament vinculada als equipaments i al campus biosanitari de Can Ruti.

La previsió és que l'edifici inclogui un gimnàs, espais amb piscina i tractaments especialitzats, sales de convencions, restaurants de qualitat i una sala de ball integrada en l'oferta de l'hotel, que no serà una opció lúdica segregada. Marina Badalona i el govern municipal volen que el nou equipament ajudi a singularitzar l'oferta hotelera de qualitat a la ciutat i a dinamitzar la transformació del sector del port i de tot el seu entorn més immediat.

LA XIFRA

8,4
milions d'euros més IVA
és el preu de sortida de la parcel·la de 2.450 m² a tocar del port de Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.