Urbanisme

municipal

urbanisme

Sant Vicenç assumeix que haurà de refer el pla general

L'Ajuntament ha demanat l'assessorament de la Diputació per mirar de corregir la planificació urbanística, aprovada l'any 2011, que el TSJC va tombar

El Tribunal Suprem admet a tràmit un dels recursos de cassació

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt veu complicat que la justícia els acabi donant la raó en el litigi que manté el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), en suspens. L'alcalde, Miquel Àngel Martínez (CiU), admet que ja s'han posat en contacte amb la Diputació de Barcelona perquè els orientin si és que ho han de refer tot o tan sols una part important del planejament, i ha reservat una primera partida pressupostària de 120.000 euros per dur a terme aquestes feines de revisió. Més d'una dècada després de tramitacions i d'aconseguir aprovar-lo definitivament fa cinc anys, amb el vistiplau de la Generalitat, el govern municipal de CiU es va trobar, el febrer passat, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el va declarar nul.

Els motius que van portar a tombar-lo són la manca d'un informe sobre l'avaluació ambiental prèvia i el fet que en els dos grans sectors de creixement urbanístic –la zona del Sot del Camp i la finca de Ca l'Arqué– es van atorgar unes quotes d'edificabilitat per sobre de la mitjana. En concret, dels prop de 800 habitatges nous previstos que s'havien distribuït en deu àmbits del municipi només aquests dos sectors concentraven fins a 389 habitatges. Una sentència que els va agafar a contrapeu perquè la quarantena de recursos que es van interposar en contra del planejament el consistori va guanyar-los gairebé tots.

Després d'haver presentat diversos recursos de cassació al Tribunal Suprem, no ha estat fins ara que s'han acceptat a tràmit, i Martínez tem que la sentència ferma es faci esperar encara més. Tot i defensar que el pla general es va redactar amb la normativa que hi havia llavors, l'Ajuntament de Sant Vicenç vol cobrir-se les espatlles i avançar les modificacions que es preveu que s'hagin de fer en el document en el pitjor dels escenaris possibles. “Sigui com sigui, nosaltres anem tirant, i quan hem d'autoritzar alguna llicència urbanística, ho fem sota els paràmetres d'aquest POUM, però també de les normes subsidiàries, que daten del 1986”, assenyala Miquel Àngel Martínez.

Així mateix, l'alcalde també recorda que en cap de les dues zones assenyalades pel TSJC no s'hi ha edificat encara res, ni es donarà permís per fer-ho fins que no hi hagi una resolució definitiva.

LA FRASE

Estem tranquils perquè als nous sectors de creixement no s'hi ha construït encara res
Miquel Àngel Martínez
alcalde de Sant vicenç de montalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona