L'Estat obre partides per al mercat de Tarragona i el nucli antic de Tortosa

El pressupost general de l'Estat per al 2010 incorporarà una dotació de mig milió d'euros del Ministeri de l'Habitatge per a la rehabilitació del mercat central de Tarragona, segons l'esmena d'ERC que ahir va acceptar parcialment. El regidor Sergi de los Rios valorava que és «clau tenir partida oberta» per poder iniciar les obres –preveu que a principi d'any, amb el desviament i segregació de tots els serveis soterrats–, si bé confia que, en el tràmit al Senat, es puguin aconseguir més diners. Pendent de concretar el projecte executiu i el cost total, de fet, el regidor recordava que està a punt de tancar l'acord amb el ministeri perquè hi aporti fons en diverses anualitats, segurament fins al 2013 –les obres preveu que s'acabin a final del 2012–, que sumaran en total més dels cinc milions a què l'Estat s'havia compromès inicialment.

ERC, a més, va anunciar ahir l'acceptació de noves partides per al teatre-auditori de Constantí i la restauració de la muralla de Montblanc, que s'uneixen a les que ja havia avançat la vigília per a les Terres de l'Ebre, per un total de 5,5 milions a la demarcació.

CiU també va fer públiques ahir les esmenes, per valor de gairebé quatre milions d'euros més, que l'Estat, en comissió parlamentària, li ha acceptat d'incorporar al pressupost per al 2010 al Camp i l'Ebre. En destaca sobretot el milió d'euros que s'ha compromès per a la rehabilitació del nucli antic de Tortosa, i el mig milió per a la urbanització de la platja d'Eucaliptus al delta de l'Ebre, per a l'inici de la construcció d'un parc fluvial al Vendrell i per l'edifici de serveis de la cova-museu de la Font Major de l'Espluga. El diputat Jordi Jané, que tot i això confia que al ple del Congrés encara se n'aprovi alguna altra, confia ara que el govern central «compleixi les esmenes i les executi».


LES ESMENES ACCEPTADES A CIU I ERC

150.000 euros per al tren turístic de Móra la Nova
500.000 euros per als serveis a Amposta (platja d'Eucaliptus)
500.000 euros per a la cova-museu de l'Espluga de Francolí
300.000 euros per al castell de Vila-seca
1 milió d'euros per a la restauració del nucli antic de Tortosa
500.000 euros al parc fluvial del Vendrell
500.000 euros per al mercat de Tarragona
500.000 euros per a l'auditori de Constantí
400.000 euros per a la muralla de Montblanc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona