Urbanisme

Blanes repensa la proposta als càmpings il·legals

La reunió amb l'ACA ha fet replantejar a l'equip de govern les solucions plantejades per poder legalitzar les ampliacions de tres càmpings fetes en sòl agrícola, segons es va avançar en el ple

L'Ajuntament de Blanes està preparant una nova proposta en relació amb els càmpings que van ampliar il·legalment les seves instal·lacions. Fins fa poc, la posició de l'equip de govern –segons havien manifestat tant la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, com l'alcalde, Miquel Lupiáñez– era molt clara en les seves condicions als amos de càmpings il·legals; però, segons va explicar Celaya ahir, i així ho va traslladar al ple, han sorgit “noves variables” que fan replantejar la proposta. Malgrat tot, l'equip de govern continua sent partidari de legalitzar tot el que sigui possible, fet que, sobretot, va criticar la CUP en el ple.

Celaya i tècnics de l'Ajuntament van reunir-se la setmana passada amb responsables de l'Agència Catalana de l'Aigua, que hauria modificat la línia d'inundabilitat. Malgrat tot, en la reunió van plantejar-se “variables” que Celaya no va voler detallar, però que podrien fer replantejar les coses. En resposta a les preguntes dels grups d'ICV-EUiA, la CUP i C's al ple, la regidora va assegurar que l'equip de govern no ha adoptat cap posició. “Encara estem debatent, consultant, reflexionant i sobretot estem rebent la informació que ens transmeten els organismes oficials.” Per Celaya, el tema és d'una complexitat “extraordinària” i que “mai ningú s'ha atrevit o ha pogut abordar i resoldre”. Es referia així a les ampliacions il·legals que alguns càmpings van anar fent al llarg dels anys. Considera que ara l'equip de govern té l'oportunitat de fer-ho amb el nou POUM “perquè hi ha una moratòria del pla director del sistema costaner que per primera vegada dóna la possibilitat a l'Ajuntament de reconèixer els usos de càmping” en les ocupacions en sòl agrícola que es van fer abans del 2005.

Procés complicat

“Ara que per primera vegada en molts i molts anys s'obre una escletxa per buscar una solució definitiva, us dic de veritat que resulta dificilíssim aguantar les pressions i aguantar les afirmacions i mentides que s'estan dient publicament i que estan entorpint el procés de presa de decisions”, va assegurar la responsable d'Urbanisme, que va instar els grups de l'oposició a assistir a una reunió la setmana vinent per donar detalls de la reunió amb l'ACA. L'Ajuntament ja s'ha reunit amb els càmpings afectats (Bella Terra, el Pinar i Blanc) i ho farà també amb els que no tenen cap ampliació il·legal.

La moda del turisme

El portaveu de la CUP, Jaume Pujadas, va criticar “la moda” de legalitzar “a toro passat i no penalitzar”, sobretot quan són iniciatives turístiques. “Entenem que no és la via”, va dir. Sergio Atalaya (C's) va preguntar qui són els responsables que durant anys s'hagin fet ampliacions il·legals sense conseqüències, i Víctor Catalán (ICV-EUiA) va manifestar que el seu grup té “dubtes”, i que el 21 d'aquest mes, junt amb Batega, faran un acte públic per exposar la situació dels càmpings i informar la ciutadania.

LA FRASE

Ara tenim una escletxa per poder legalitzar les ampliacions; actuarem amb honestedat absoluta
Pepa Celaya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia