Urbanisme

El pla especial de la Devesa de Girona, al ple del novembre

És la previsió que va fer el regidor Narcís Sastre en la sessió plenària de dilluns passat

Atribueix el retard a la recerca de consens amb els veïns

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona, Narcís Sastre, va dir al ple de dilluns que la voluntat del govern és passar per ple el pla especial de la Devesa al novembre. El regidor va explicar que s'està a punt d'enllestir la memòria del pla especial –de fet, va dir, està previst acabar-la aquesta mateixa setmana o al llarg de la setmana vinent– i que, si tot va bé, el mes que ve podrà anar a ple.

L'anunci va venir arran d'una pregunta del regidor d'ERC-MES Martí Terés, que va preguntar al regidor responsable si es mantenia el compromís d'aprovar-lo per consens, i va dir que encara no han pogut veure l'articulat ni el redactat de la memòria, considerant que seria “oportú” que fos també consensuat amb els veïns.

Sastre va respondre-li que era precisament per aquest esforç de recerca del major consens que la redacció s'ha dilatat en el temps. En aquest sentit, va dir que el contacte amb les associacions de veïns hi ha estat i que, de fet, continua: va dir que aquesta setmana hi ha previstes reunions amb dues entitats veïnals per copsar la seva opinió.

Pel que fa al consens, el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà va matisar que el compromís polític del govern no era la unanimitat (que seria l'ideal, hi va afegir), sinó que tingués el suport de dues terceres parts del ple. Això vol dir que Sastre espera tenir un mínim de disset regidors, ja que el ple en té vint-i-cinc. El govern en té catorze (deu del grup de CiU i quatre del grup del PSC).

El projecte del pla especial de la Devesa resultant del procés participatiu es va presentar als veïns el 24 de maig. En aquell moment ja van aparèixer veus discordants sobre el projecte. Sobretot per part dels veïns del sector Devesa-Güell, que temien que es volgués convertir el Camp de Mart en un espai per a les activitats més lesives per al parc (les atraccions de fires, espai per a concerts, el mercat, etcètera). Des del govern es va defensar que no era la intenció, i que no s'hi faria res sense l'acord amb els veïns però que aquests aspectes sobre les funcions s'havien de definir en el pla d'usos, que caldrà fer a posteriori. Representants dels veïns defensaven que el pla d'usos havia de fer-se en paral·lel al pla especial, i que no donarien el seu vistiplau a un sense l'altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.