Urbanisme

municipal

infraestructures

S'obre un conflicte entre l'empresa que reforma el pont i l'Ajuntament tortosí

L'alcalde alerta l'adjudicatària que no acceptarà un sobrecost de l'obra de més d'un 10%

L'oposició reclama transparència i una millora de la mobilitat

Les obres de reforma del pont de l'Estat de Tortosa han obert un conflicte entre el govern local (CiU i ERC) i l'empresa adjudicatària, l'UTE formada per Barderas Obres Civils i Marítimes i Acciona Infraestructures, pel sobrecost dels treballs. Així, la constructora ha reclamat un increment del cost de l'obra, que té un pressupost d'1,3 milions d'euros, i fins i tot ha aturat els treballs un parell de dies per pressionar l'Ajuntament. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha traslladat a l'empresa que no acceptarà cap sobrecost superior al 10% (previst legalment) i li reclama que compleixi les condicions previstes en l'adjudicació. “Les coses s'han de fer bé i, si una obra ha de tenir un sobrecost superior al 10%, s'ha de liquidar l'obra i fer una nova posada a licitació. En els 9,5 anys que fa que sóc alcalde, les coses es fan així”, va manifestar Bel. Ahir, però, no hi havia ningú treballant al pont de l'Estat, un fet que l'Ajuntament atribueix a la pluja.

Per la seua banda, els grups de l'oposició reclamen “transparència” i recorden que ja van alertar que la reforma del pont de l'Estat era una actuació “faraònica”. El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, va registrar ahir una bateria de preguntes al govern a través d'una instància. “Volem saber quines són les discrepàncies tècniques entre l'Ajuntament i l'adjudicatària i quin és el sobrecost que planteja l'empresa”, va dir Jordan.

D'altra banda, Movem proposa que s'actuï per millorar la mobilitat mentre es fan les obres –que s'allargaran fins al març–; així, planteja que hi hagi un pas alternatiu de vehicles al pont controlat per semàfors, ja que ara només es pot circular en un sentit, i la regulació del trànsit en una de les rotondes de la C-12, que es col·lapsa a les hores punta.

LA XIFRA

1,3
milions d'euros
és el cost de la reforma del pont de l'Estat, subvencionada amb 900.000 euros per la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia