Urbanisme

mobilitat

El nou carril bici al carrer Santa Eugènia, passat Fires

Les obres que connectaran el carrer Nou amb el viaducte començaran el dia 7 de novembre

Suposarà reduir de dos a un els carrils per a cotxes al sector

El nou carril bici pel carrer Santa Eugènia de Girona, que ha d'unir el carrer Nou amb la travessia del Carril, a tocar del viaducte, es començarà a construir just després de les Fires de Sant Narcís, el 7 de novembre. El govern de la ciutat ja ha aprovat l'adjudicació d'aquest nou tram de carril bici que suposarà també canvis rellevants en la circulació per als cotxes. En concret, el tram que va des de la plaça Marquès de Camps fins a la travessia del Carril passarà de dos carrils per als cotxes a només un. La vorera sud s'ampliarà per encabir-hi el carril bici, que transcorrerà en paral·lel al pas per als vianants. També s'ampliarà la vorera que va des de Marquès de Camps fins a la Gran Via de Jaume I. En aquests dos punts, on el carril bici travessarà carrers amb alta densitat de trànsit, s'hi posaran nous semàfors. A la plaça Marquès de Camps, el carril bici passarà per darrere de l'estació de Girocleta, fet que obligarà també a modificar l'actual configuració de la plaça. El regidor de Mobilitat de Girona, Joan Alcalà, va dir ahir que el nou carril permetrà connectar Santa Eugènia amb la plaça del Vi, i va posar el projecte d'exemple de la “clara aposta per la mobilitat” del govern de Girona. Pel que fa a la incidència que tindrà en el trànsit de cotxes la reducció d'un carril al tram inicial del carrer Santa Eugènia, Alcalà considera que s'ha de canviar la concepció que travessar la ciutat pel centre és la manera més ràpida d'anar d'una banda a l'altra: “Els que vénen de la ronda Ferran Puig i volen anar cap a Santa Eugènia han de trobar alternatives, que ja hi són; passar pel centre no pot ser una manera ràpida de moure's per la ciutat”, explica.

El govern ha aprovat també la segona fase d'urbanització de la plaça del Pallol. Es tracta d'una actuació per acabar d'enllestir el paviment encara pendent de col·locació de la plaça.

LA FRASE

Els cotxes han d'entendre que passar pel centre no pot ser una manera ràpida de travessar la ciutat
Joan Alcalà
regidor de mobilitat de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia