Urbanisme

Vilobí d'Onyar ha crescut un 47% en 17 anys

Interès dels residents als veïnats i a les urbanitzacions en el pla general

El municipi de Vilobí d'Onyar té 3.166 habitants (dades del padró del 2015) i ha crescut un 47% els últims 17 anys (unes 1.000 persones). Ho va explicar ahir el cap dels serveis tècnics del Consell Comarcal de la Selva, David Calvo, en el tercer taller participatiu de l'Ajuntament en l'elaboració del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que dirigeix el Consell. Calvo va explicar que a Vilobí hi viuen 97 h/km², que és gairebé menys de la meitat de la densitat de la Selva (170 h/km²). El terme de Vilobí és de 36 km². A Caldes de Malavella, la densitat és de 125 h/km², i a Riudellots de la Selva, de 154.

L'acte d'ahir, als baixos de Can Roscada, va despertar molt d'interès ja que anava adreçat als residents dels veïnats de l'aeroport i Can Bells i de les urbanitzacions de Can Terrer i Cal Ferrer Pagès –hi viuen unes 700 persones–. La seixantena d'assistents havien de qualificar el seu municipi i fer una previsió per d'aquí a 25 anys. Alguns dels veïns consultats de Can Bells destacaven la “tranquil·litat” d'allà on viuen i d'altres la falta de transparència del consistori.

A Can Bells hi ha set cases il·legals en sòl rústic, i l'equip de govern, del Grup Municipal Independent (GMI), ho vol corregir. Això voldria dir que els veïns d'aquest veïnat haurien d'assumir els costos dels serveis de la futura urbanització (i prèvia conversió de sòl rústic a sòl urbanitzable). El pla general de Vilobí és del 1987.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia