Urbanisme

municipal

medi ambient

Funcionaris de Lloret volen un aclariment sobre Can Juncadella

Les amenaces de denúncia dels vigilants del camí públic GR-92/11 espanten curiosos i treballadors municipals

La propietat denuncia l'Ajuntament per l'inventari de camins

La fustigació dels vigilants que es mouen a l'entorn del camí públic GR-92/11 que passa per la finca coneguda com a Can Juncadella, a Lloret de Mar, ha fet que alguns funcionaris del consistori demanin a l'Ajuntament que sol·liciti un aclariment de sentència.

La porta d'accés al camí es va obrir el 26 d'octubre en compliment d'una resolució del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona que autoritzava l'obertura de la porta. Els representants de la propietat (uns adinerats del Kazakhstan presumptament vinculats al president d'aquella república) interpreten que només estan obligats a obrir la porta però no han de deixar passar ningú, i els que ho fan són amenaçats amb denúncies i presumptament gravats.

Els més afectats, a part dels pocs curiosos que s'hi han apropat, són els treballadors municipals, ja que l'Ajuntament continua la tasca de senyalitzar el camí públic. De fet, col·locar el senyal de l'Ajuntament un parell de metres endins de la porta d'accés ja va ser complicat per l'oposició dels representants de la propietat. Per tot plegat, els intents per marcar l'itinerari no són gens fàcils ni agradables.

L'Ajuntament, responent a la inquietud dels funcionaris, està valorant demanar un aclariment de sentència, segons va admetre el segon tinent d'alcalde, Jordi Orobitg (ERC). Malgrat tot, afirma que l'Ajuntament no té cap dubte del sentit de la sentència. “El jutjat entén que preval l'interès públic i l'Ajuntament té dret a recuperar el camí, però per un excés de zel vam demanar al jutge que, tenint en compte que a la finca hi ha un habitatge, autoritzés expressament a treure la porta per fer efectiva la resolució de recuperar el terreny”, va explicar Orobitg, que hi va afegir que s'està “ponderant” demanar un aclariment “per donar més tranquil·litat a tothom”.

Malgrat tot, l'Ajuntament insisteix que el camí és públic i que qualsevol que sigui amenaçat amb denúncies quan hi intenti entrar no hauria de dubtar a trucar a la policia.

D'altra banda, el contenciós entre les dues bandes continua obert amb nous fronts, ja que l'Ajuntament ha obert dos expedients urbanístics a la propietat (la societat Flinder Data), i els propietaris, per la seva banda, han portat l'Ajuntament al contenciós perquè aquest any es va aprovar un inventari de camins de Lloret de Mar i el que passa per la finca en forma part, i ells insisteixen que és privat. L'inventari de camins de Lloret de Mar inclou 78 camins, i el de Can Juncadella és el número 61, que figura com a camí de ronda.

Expedients oberts

Un dels expedients urbanístics s'ha incoat perquè els amos han fet posar tanques per delimitar el camí i tractant-se d'un terreny inclòs en el Pla Especial d'Interès Natural de Catalunya (PEIN) haurien d'haver demanat autorització.

El segon expedient és perquè s'ha detectat que la propietat ha obert un nou camí que sembla fet amb la voluntat de confondre sobre el traçat real del camí de ronda. L'Ajuntament, però, té plànols pericials i el pla d'aprofitament forestal de la finca, i continua treballant per senyalitzar el camí correcte.

El camí feia set anys que estava tancat, arran d'un conveni signat el 2009 entre l'Ajuntament i Flinder Data, segons el qual el camí passava a ser privat si la propietat construïa un camí de ronda alternatiu.

LA DATA

26/10
És el dia
que es va fer efectiva l'obertura de la porta d'accés al GR-92/11 després de set anys tancada.

LA FRASE

Estem ponderant demanar un aclariment per donar més tranquil·litat a tothom
Jordi Orobitg
Segon tinent d'alcalde de lloret


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia