Urbanisme

sanitat

el nou hospital josep trueta

Salt farà valer davant Comín els pros d'ubicar-hi el Trueta

L'alcalde, Jordi Viñas, ha demanat una reunió amb el conseller de Salut per exposar-li la proposta

El ple va aprovar ahir per àmplia majoria una moció per fer front comú en la defensa del projecte

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va anunciar ahir en el ple municipal que ha demanat una reunió amb el conseller de Salut, Antoni Comín, per proposar-li els terrenys del sector del Vallvera de Salt per fer-hi el nou Trueta. L'anunci el va fer en el marc del debat que es va engegar en el ple per una moció presentada pel PSC que perseguia, entre d'altres coses, mostrar la unitat dels grups municipals en la voluntat que el nou Trueta es faci al municipi. La moció va reeixir en el seu objectiu, obtenint un suport de 20 regidors i una abstenció (la de Canviem Salt, que no es va oposar al fet que el Trueta es construeixi a Salt, però que va abstenir-se en considerar que la decisió no depèn del consistori sinó de la Generalitat). Va defensar la moció la portaveu del PSC, Iolanda Pineda. Al document es demanen, de fet, tres coses: que hi hagi transparència en els estudis tècnics que s'hagin elaborat valorant les diverses possibles ubicacions del nou hospital, mostrar la unitat de tots els grups a fi que l'opció de fer-lo a Salt sigui tinguda per “seriosa”, i comprometre tots els grups a fer els canvis urbanístics i la cessió de terrenys necessaris perquè l'hospital es pugui fer a Salt, si els estudis l'avalen com la millor opció.

Pineda va considerar que “els arguments de capitalitat” esgrimits per Girona no la convencen i va posar d'exemple l'hospital transfronterer de Puigcerdà. En la mateixa línia, el portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va dir que l'hospital Josep Trueta “no és de Girona, sinó de la demarcació”, i va recordar que malgrat aquesta opinió, des d'una visió localista, el centre de l'àrea metropolitana de Girona és a prop del Vallvera, i no al nord de la ciutat de Girona. Torramadé també va referir-se a l'estalvi econòmic que suposaria fer-lo a Salt en comparació amb Girona, i l'efecte transformador que tindria l'equipament per a l'entorn, i que va valorar molt més important a Salt que a Girona. El regidor d'Urbanisme de Salt, Àlex Barceló, va expressar que el govern estava d'acord amb el contingut de la moció, però va considerar que el Trueta “no s'aconseguirà a cop de titular”. Pineda li va respondre que tenia raó, però que amb una posició clara del ple “tampoc s'hi perd res”, i va reclamar una mica d'orgull als saltencs per presentar la seva proposta sense buscar la confrontació amb cap altre municipi. El ple va aprovar també el pla local de joventut per al període 2016-2019. En aquest cas, per unanimitat.

LA XIFRA

100.000
metres quadrats
està disposat a cedir gratuïtament Salt a la Generalitat per fer-hi el nou Trueta i el campus de salut.

LA DATA

2013
es van fer els estudis
tècnics per valorar la millor ubicació per al nou hospital, segons la moció del PSC.

LA FRASE

Amb la construcció d'aquest nou equipament Salt es consolidaria com una autèntica ciutat de serveis
Extracte de la moció


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia