Urbanisme

Sant Adrià aposta per la mobilitat a peu a l'entorn de la plaça del nou mercat

Durant els caps de setmana es tancarà al trànsit l'avinguda de Catalunya i els carrers adjacents

L'inici del pla coincideix, avui i demà, amb la Fira de Nadal

Avui es posa en marxa a Sant Adrià de Besòs un nou pla de pacificació del trànsit al centre del municipi que s'aplicarà durant tots els caps de setmana i dies festius. L'objectiu és convertir en una illa de vianants l'entorn del nou mercat municipal. Es tracta d'una de les actuacions incloses en el pla de mobilitat urbana sostenible i segura (PMUS), que aposta per millorar l'accessibilitat, la seguretat, la sostenibilitat i la racionalització de l'espai públic.

L'eix central de l'illa, l'avinguda de Catalunya, estarà tancada a la circulació de vehicles i no es podrà estacionar a les zones blaves que hi ha a la via. També quedaran tancats a la circulació carrers adjacents com ara els de Josep Royo o el Josep Pons i Miquel Servet, on es prohibeix la circulació, excepte dels vehicles autoritzats, i l'estacionament a les zones blaves. Sí que es permetrà l'accés als pàrquings privats i a les places de persones amb mobilitat reduïda, així com fer breus parades de càrrega i descàrrega. Per sortir dels aparcaments privats es podrà circular en el sentit contrari a l'habitual i incorporar-se al carrer Bogatell i al carrer Ricart, on hi haurà nous espais per estacionar els caps de setmana i festius. Les bicicletes podran circular per la zona central dels carrers que estaran tancats al trànsit però la prioritat la tindran els vianants. L'Ajuntament podrà limitar o prohibir-ne l'ús puntualment en moments de molta afluència de persones. La regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Ruth Soto, explica que les mesures s'han consensuat amb els comerciants i veïns de la zona i que l'objectiu principal és “revifar els carrers comercials del centre a l'entorn del nou mercat municipal”. De fet, les vies afectades es van remodelar fa uns anys en plataforma única, cosa que afavoreix que els vianants hi puguin tenir un ús preferent durant els caps de setmana. L'inici de la mesura coincideix avui i demà amb la Fira de Nadal. A més de les parades, es faran activitats a l'avinguda de Catalunya, a la plaça Maria Grau i a la plaça del Mercat.

LA FRASE

La mesura vol revifar els carrers comercials del centre a l'entorn del nou mercat municipal
Ruth Soto
Regidora d'urbanisme de l'ajuntament de Sant Adrià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona