Urbanisme

Adjudiquen les obres del camí de ronda de cala Bona

L'Ajuntament preveu que durant aquest mes començaran els treballs per pavimentar el camí i adequar els accessos a la platja

També es desbrossarà el tram nord, ara tallat als vianants

L'Ajuntament de Blanes ha adjudicat a l'empresa Aglomerats Girona els treballs de pavimentació del camí de ronda arran de cala Bona, l'adequació dels accessos a la platja, així com la reparació i modificació del tram final de l'escala que connecta l'ermita de Sant Francesc amb la platja. Les obres tenen un cost de 133.686,93 euros i començaran a executar-se a finals d'aquest mes, amb la previsió que acabin en un màxim de tres mesos. També s'hi inclou la instal·lació de diversos punts de nova il·luminació en aquesta escala, cosa que contribuirà a millorar i reforçar la seguretat dels vianants que la utilitzen. També es repararà el pas sobre la riera, s'instal·larà diferent mobiliari urbà i s'ampliaran els serveis públics situats actualment com a annexos al bar restaurant de la cala.

Per poder fer les obres caldrà fer moviments de terres, construir murs de contenció i fer canalitzacions. El projecte va sortir a licitació per un import de 216.211,19 euros, i van presentar-hi ofertes vuit empreses. Es finançarà amb una part del cànon de 705.000 euros que va pagar l'any 2014 el concessionari del restaurant de la cala.

També es portaran a terme dos treballs més relacionats amb el projecte de recuperar els dos trams del camí de ronda que connecten amb cala Bona. Així, aquesta setmana s'adjudicarà l'execució de la neteja i el desbrossament del tram nord amb l'objectiu que el personal tècnic pugui fer un estudi més acurat i precís sobre les obres de millora que cal fer per poder tornar-lo a obrir al públic. Els treballs els farà l'empresa Construcciones Leinad 2001 SL per 13.022,46 euros i consistiran a desbrossar i netejar aquest tram del camí i talar o treure els arbres caiguts o a punt de caure.

Finalment, la junta de govern del 29 de desembre va adjudicar a l'arquitecte Xavier Cayuela Solano la redacció del projecte de prolongació del camí de ronda pel seu tram sud fins al carrer de l'Ermita. Aquest altre extrem limita amb el Jardí Botànic Marimurtra i amb finques particulars, i inclourà un mirador arran de mar. Es tracta d'un nou tram de connexió situat entre l'extrem final del camí de ronda de cala Bona, pel sector sud, fins a la trobada amb el carrer de l'Ermita, a la part de dalt. S'inicia en un punt arran del penya-segat i segueix en direcció a l'interior, allunyant-se de la costa, fins a connectar amb el carrer de l'Ermita. L'objectiu del projecte ja adjudicat serà donar continuïtat al recorregut del camí de ronda fins a la xarxa viària de Blanes.

El camí de ronda de cala Bona es va construir als anys setanta per a la urbanització Cala Sant Francesc amb la finalitat d'instal·lar una canonada per recollir les aigües residuals de les parcel·les adjacents a la costa.

LA XIFRA

133.686
euros
és l'import de les obres que es duran a terme a finals d'aquest mes a cala Bona

LA DATA

2009
El maig del 2009 es va tancar al públic l'accés al camí de ronda pel seu mal estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona