L'ajuntament de Parets recorrerà una sentència del TSJC que anul·la una reubicació de zones verdes

L'Ajuntament de Parets presentarà un recurs de cassació contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que estimant parcialment el recurs, anul·la la tercera modificació puntual de Pla General Municipal d'Ordenació de Parets del Vallès. Aquesta modificació puntual incorporava, entre d'altres, la reubicació de zones verdes tant als polígons industrials de Can Volart i del sector Z com als espais d'equipaments municipals de la Residència per a la gent gran, el centre de formació per a joves de Cal Jardiner, La Marineta i Can Guasch, i va ser aprovada definitivament per la Comissió d'Urbanisme de Catalunya, el juliol del 2005.

Segons el TSJC, l'anul·lació de les modificacions no respon a la manca de justificació i motivació urbanístiques, ni qüestiona la reubicació de les zones verdes sinó l'informe d'avaluació ambiental presentat, que consideren incomplet tenint en compte la nova normativa Europea.

Les modificacions planejades al Pla General consisteixen en la reubicació de zones verdes amb la voluntat de donar-hi una millor ubicació i utilitat. En el cas concret del polígon Can Volart, la reubicació fins i tot dota de major nombre de metres quadrats i canvia una parcel·la a l'interior del polígon per una franja de major abast territorial que ha de fer de pantalla acústica i paisatgística a la zona del Circuit de Catalunya.

Davant la sentència, l'Ajuntament presentarà un recurs de cassació al·legant que en el moment en què va sorgir l'aplicació de nova directiva europea ja s'havia iniciat la tramitació de les modificacions amb l'estudi d'avaluació ambiental, redactat per l'empresa ADEDMA, i que va ser informat favorablement pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona