Urbanisme

Talen 200 pins bords que malmeten el paviment

L'acció, que té un cost de 216.040 euros, afecta diversos carrers de Maçanet

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha de talar 200 exemplars de pi bord perquè les seves arrels malmeten greument el paviment. La tala es fa abans de procedir a la reparació dels carrers del nucli urbà i de les urbanitzacions Maçanet Residencial i Montbarbat. La tala i les obres de condicionament dels carrers es duen a terme en dues fases. La primera, que s'està executant a Maçanet Residencial, ha afectat un centenar d'arbres –tots situats en domini públic– i ara es procedeix a l'asfaltatge. Cent arbres més –emplaçats en parcel·les privades– s'hauran de talar en una segona fase. El pressupost total de l'obra és de 216.040 euros finançats entre l'Ajuntament i la Diputació de Girona i inclou la reparació dels vials malmesos un cop talats els arbres.

L'actuació s'ha fet necessària perquè les arrels de pi bord tenen tendència a créixer per sota dels paviments de les calçades, i expandir-se entre la capa granular i la capa asfàltica, la qual cosa provoca greus desperfectes als carrers, que en alguns casos ja s'han asfaltat dues vegades.

Estudi ambiental

Abans de fer la tala, l'Ajuntament va encarregar un estudi tècnic ambiental que va determinar l'afectació de cada exemplar sobre el paviment. Aquest informe va permetre identificar 1.100 arbres als carrers afectats per les obres. La majoria d'aquests eren pins bords plantats en voreres o bé en la franja de 5 metres d'afectació a vials. D'aquests 1.100 exemplars, 200 afectaven de manera greu el paviment; 700, de manera lleu, i 200 no afectaven. Un cop censats els arbres i determinat el seu grau d'afectació, s'ha procedit, a càrrec de l'Ajuntament, a definir la propietat d'aquells arbres en què el grau d'afectació era greu i procedir a la seva tala.

Espais públics i privats

El centenar d'arbres que l'Ajuntament de Maçanet ja ha fet talar fins ara són els que estaven situats en espais de titularitat pública, però encara resten pendents els que estan en parcel·les privades, per la qual cosa s'haurà de negociar abans amb els propietaris de la finca o parcel·la afectada. En el cas que algun dels arbres no es pogués talar perquè els propietaris no hi estiguessin d'acord, igualment l'Ajuntament de Maçanet de la Selva procedirà a arranjar el carrer afectat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona