Urbanisme

tribunals

cas solius

Tancat el cas de Solius contra Joaquim Nadal

L'Audiència de Barcelona desestima el recurs presentat per la immobiliària

Arxivada definitivament la causa contra l'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques durant el tripartit, Joaquim Nadal, per una suposada estafa urbanística al municipi de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). El juny del 2016, una jutgessa de Barcelona havia arxivat provisionalment la causa, però la immobiliària afectada havia presentat un recurs a l'Audiència, que s'ha desestimat. Joaquim Nadal no va voler fer declaracions i es va remetre a l'arxivament definitiu del cas.

Permuta de terrenys

El cas es va destapar el 2013, quan l'empresa es va considerar enganyada per Nadal en haver acceptat la permuta d'uns terrenys on pretenia construir un polígon industrial, al paratge protegit de Solius, a canvi d'uns terrenys al polígon de les Bernades, que després va comprovar que eren inundables i on, per tant, no es podia edificar. L'any 2006, Varal Real Estate tenia els drets per construir un polígon industrial a la zona del Molí d'en Reixac. La forta oposició veïnal i ecologista de la plataforma Salvem Solius va fer que l'Incasol i l'Ajuntament i el promotor arribessin al pacte que consistia en el pagament de 7,5 milions d'euros per la meitat dels terrenys i la permuta per uns terrenys edificables a la zona de les Bernades. Els nous terrenys eren parcialment inundables, com ja deien els informes tècnics, i això va fer que l'empresari hagués d'afrontar una inversió major a la prevista. A més, poc després va començar la crisi econòmica que va fer aturar molts projectes industrials. El polígon no es va arribar a construir. La fiscalia també indicava que Nadal podria haver canviat de criteri sobre la construcció del polígon a Solius no pas per les pressions veïnals, sinó perquè el complex industrial quedava relativament a prop d'una residència de l'empresari José Manuel Lara Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona