Urbanisme

ERC de Blanes no veu clara la legalització dels càmpings

L'equip de govern no té una proposta tancada per al POUM sobre la possibilitat de regularitzar les ampliacions il·legals, en part per la divisió a l'equip de govern sobre aquest tema

La possibilitat de legalitzar, amb el nou POUM, les ampliacions dels càmpings de Blanes que van anar estenent-se il·legalment durant anys té dividit l'equip de govern. Mentre que el PSC, el PDeCAT i el regidor del PP hi estarien a favor, el grup d'ERC (amb dos regidors) no ho veu clar, i per això sotmetrà la decisió a l'assemblea, segons va explicar ahir el regidor d'ERC i responsable d'Educació i Participació Ciutadana, Albert Sanz. Dijous, l'equip de govern va portar al ple les sancions als càmpings, que pugen a 1,5 milions en un cas (Bella Terra) i 20.604 euros en el cas d'El Pinar. La divisió clara entre els grups d'ICV-EUiA, la CUP i Batega, a l'oposició, i la resta de grups, va provocar que el tema acabés deixant-se sobre la taula, i l'Ajuntament ha convocat un altre ple extraordinari per aprovar les sancions per dijous vinent. Amb tot, els grups esmentats s'oposaven a regularitzar les ampliacions dels càmpings en el futur POUM, i ICV-EUiA va reclamar que en el mateix ple en què es tractin les sancions també s'hi porti el nou document del POUM. La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va dir que això no serà possible. “Encara no està del tot tancat”, va dir Celaya referint-se al POUM. En part, no està tancat per la falta d'una posició clara d'ERC, que afirma que finalment votarà el que decideixi l'assemblea, que s'ha de reunir “la setmana vinent o l'altra”, segons va dir Sanz. Per Celaya, “la fortalesa de Blanes” és ara el turisme, i el municipi no es pot permetre perdre un 20% de les places de càmping, que és el que podria passar si s'obliguen a tancar les ampliacions il·legals, com reclamen alguns grups de l'oposició. Amb tot, Celaya va admetre que “no tothom dins l'equip de govern ho veu igual” i, per això, “si no tenim 11 vots és una ximpleria portar-ho al ple”.

Amb tot, Celaya va criticar la posició d'ICV-EUiA, la CUP i Batega al voltant de les sancions, que considera independents de l'aprovació del POUM, i una obligació ineludible del consistori.

LA FRASE

El PSC i el PDeCAT estan a favor de legalitzar, i nosaltres ho hem de decidir en assemblea. Farem el que digui l'assemblea
Albert Sanz


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia