Urbanisme

Queixes pels canvis a la plaça Ava Gardner de Tossa

Les obres per remodelar aquest espai de la Vila Vella van començar ahir i eliminen l'aparcament, tot i que s'hi mantindran places de càrrega i descàrrega

Els veïns auguren problemes de mobilitat

Les obres de remodelació de la placeta Ava Gardner, a la Vila Vella de Tossa, van començar ahir i ja han aixecat les protestes dels veïns, bàsicament perquè s'eliminarà la possibilitat d'aparcar-hi que tenien fins ara. La placeta és un espai petit que domina una escultura dedicada a l'actriu Ava Gardner i, segons els veïns, “podien arribar-hi a aparcar en moments puntuals fins a vuit o nou cotxes o furgons de diferents activitats”.

La remodelació d'aquest espai, segons va explicar ahir el regidor d'Urbanisme, Manu Mohedano, pretén revalorar aquesta placeta i, pel que fa als aparcaments, l'Ajuntament valora que és millor donar prioritat “a l'ús públic per davant de l'ús privat en un espai públic com és la plaça”. Malgrat tot, Mohedano va dir que es mantindran places per a càrrega i descàrrega. Amb les obres s'eliminarà la part de sorra que encara hi ha a la plaça i els desnivells entre la calçada i la plaça i el carrer Abat Oliba, fet que millorarà l'accessibilitat, segons Mohedano.

Les obres es preveu que durin aproximadament un mes, es fan sota supervisió arqueològica i tenen un cost de 59.172,69 euros. L'empresa que durà a terme la remodelació és Construccions Àngel Xirgu SL.

L'associació de veïns de la Vila Vella va criticar durament ahir les obres de la plaça, i consideren que l'eliminació de les places d'aparcament és una mesura “irracional” que perjudicarà “greument el trànsit, els serveis bàsics i el veïnat. S'estroncarà el lent camí fet cap a la conversió de la Vila Vella en un espai ple de vida. Sembla que es busqui una postal turística dominada pels murs inanimats”, exposen. A més, també denuncien que es vulneraran els drets de tres minusvàlids que aparquen actualment en aquella zona, sense oferir “cap alternativa d'aparcament”. Mohedano va explicar ahir que fins ara els veïns de la zona que volien aparcar a la plaça havien de demanar un permís a l'Ajuntament, i només els consta una plaça de minusvàlid. Malgrat tot, va dir que, en el cas dels que tenen mobilitat reduïda, “s'estudiarà com es pot fer perquè hi arribin el millor possible”. També va remarcar que es podrà accedir igualment a l'espai, tot i que no aparcar-hi, però sí fer-ne ús de càrrega i descàrrega per les empreses i veïns de la zona. El projecte, va explicar, és del 2012, i fa dos anys ja es va informar els veïns.

LA XIFRA

59.172
euros
és el cost de les obres de la remodelació de la plaça, que van començar ahir


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Veïns de Sant Joan volen canviar el nom de Palamós

palamós

200 veïns al carrer, a Vidreres, contra la puja de taxes

VIDRERES

Cornellà presenta en el Puosc projectes de prop d’un milió d’euros

CORNELLÀ DEL TERRI

Restriccions a l’accés a Olot per la carretera de la Canya

Olot

L’ACA sanciona Cadaqués per l’aparcament a la riera

Cadaqués

Una pesca més sostenible

palamós
CRISTINA MAÑAS
GERENT DE LA CONFRARIA DE PESCADORS DE PALAMÓS

“Cal ser més eficients i molt més selectius”

palamós

Menys cotxes per millorar la qualitat de l’aire

barcelona
Urbanisme

‘Tour’ pel litoral amenaçat

PALS