Urbanisme

Municipal

Aprovació definitiva per aixecar l'esquelet del nou teatre Odèon de Canet

El ple aprova el projecte de reconstrucció de l'estructura per un cost de 527.000 euros

L'adjudicació serà abans de l'estiu perquè s'acabi a finals d'any

El govern de Canet –ERC, Canetencs Independents, SOM Canet i el PSC– va donar en l'últim ple llum verd, juntament amb la CUP, a començar el projecte de reconstrucció de l'estructura de l'antic teatre Odèon, pendent des del 2007. La votació, però, no va ser unànime, perquè tant el PDeCAT –exsoci de govern d'ERC i que va ser expulsat el novembre passat– com el PP van rebutjar la proposta. Totes dues formacions van posar en dubte la viabilitat d'un projecte que “un cop fetes les parets encara s'haurà d'omplir de contingut”. El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet, es va felicitar ahir del nou pas que permetrà continuar el procés de licitació i adjudicació de les obres. “Si no hi ha cap contratemps, d'aquí a una setmana aprovarem el plec de condicions i s'adjudicarà l'obra, i entre maig i juny les màquines ja podrien començar”, va assenyalar el regidor. L'objectiu és enllestir l'estructura de l'històric edifici, obra noucentista de Rafael Masó, a finals d'any. “El cost de la reconstrucció puja a 527.000 euros, dels quals 250 provenen de les meses de concertació de la Diputació i 115.000, d'una subvenció de Cultura de la Generalitat”, va especificar Llovet. La resta, 142.000 euros, els assumirà l'Ajuntament des d'una partida inclosa ja en el pressupost d'aquest any.

Paral·lelament, l'Ajuntament ja ha encarregat als serveis tècnics de la Diputació la redacció del “farciment” de l'edifici: el futur teatre i altres dependències. “Aquesta administració ens pagarà el 80% dels 190.000 euros que costa el projecte i preveiem que ens l'entreguin quan s'hagin acabat les obres de l'estructura”, va avançar el regidor d'Urbanisme, que hi va afegir que “es vol encadenar la finalització de la primera fase amb l'inici de la segona, que incorpora el condicionament de l'espai com a teatre”. De fet, segons Llovet, ja es té el compromís de la Diputació de destinar 250.000 euros més durant el 2018 a l'obra provinents també de les meses de concertació. “Treballem perquè el 2019 l'obra estigui acabada, però som conscients que tenim un calendari molt ajustat”, va comentar el regidor, que va dir que “en tot cas, si acabem el mandat sense poder inaugurar el teatre, es deixarà el camí molt planer perquè l'Odèon pugui ser una realitat poc temps després

LA FRASE

Treballem perquè el 2019 l'obra estigui acabada, però sabem que el calendari és molt ajustat
Lluís Llovet (ERC)
regidor d'urbanisme de l'ajuntament de canet de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona