Urbanisme

municipal

urbanisme

El moviment per aturar la urbanització a la Cisa creix

Crearan una entitat i redactaran un manifest en defensa de l'entorn natural del santuari

Organitzaran un aplec previ a l'abril i recolliran signatures

Una cinquantena de persones, com a representants de diferents entitats en defensa del territori i també a títol personal, van respondre a la crida per estructurar un nou moviment en contra de la urbanització dels entorns del santuari de la Cisa a Premià de Dalt. En la jornada de treball es van crear tres comissions i es va debatre la necessitat de dotar de legalitat administrativa l'ens que ha de dirigir a partir d'ara totes les actuacions que es facin. Un dels membres del grup, Jordi Pagès, explica que demà hi ha convocada una nova reunió per nomenar els responsables de cada àrea i redactar un manifest que reculli tant el relat històric del moviment –quan es va anunciar que s'urbanitzava la Cisa fa 25 anys ja hi va haver una resposta social contrària– com els motius pels quals es volen aturar ara les màquines. “Estem esperançats a reunir el màxim de suports possibles, perquè ens consta que hi ha gent interessada a lluitar contra un nou atac al territori”, exposa Pagès, que hi afegeix que “el manifest serà el punt d'inflexió perquè les entitats s'hi puguin afegir”.

Una de les actuacions que ja ha rebut el vistiplau d'aquest grup inicial és l'organització d'un acte concebut com a aplec previ a l'abril, un mes abans que se celebri el tradicional aplec de la Cisa. “Volem atraure el màxim de representants del teixit social i cultural, principalment de Premià de Dalt, perquè coneguin de primera mà quin futur d'urbanisme expansiu espera al santuari si la situació no canvia”, assenyala Pagès. Serà en aquesta trobada on s'engegarà la campanya de recollida de signatures de suport sota el lema La Cisa per a tothom. “Si arribem a les 800 signatures podrem reclamar a l'Ajuntament que escolti la nostra veu”, manté Pagès, que lamenta que el consistori, a excepció de Crida Premià de Dalt, no hagi qüestionat la represa d'un projecte que preveu aixecar 89 habitatges i fer un gran parc públic.

LA FRASE

Hi ha gent interessada a lluitar contra un nou atac al territori amb una urbanisme expansiu
Jordi Pagès
membre del moviment la cisa per a tothom


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona