Urbanisme

municipal

Arenys de Mar dona per fet que comprarà les Clarisses

El govern està ultimant les negociacions amb el Bisbat de Girona per adquirir el convent, que està a la venda des del 2007

JxA, a l'oposició, reclama la consulta per si s'hi ha de situar la biblioteca

La tercera és la bona. Un nou intent i sembla que definitiu per intentar que el convent de les Clarisses passi a ser municipal. El govern d'Arenys de Mar està ultimant les negociacions amb el Bisbat de Girona per tancar la compra de la finca que inclou el convent i els jardins. Així ho va reconèixer l'alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), que no vol avançar detalls fins que no estigui tancat i signat. “La negociació és per la compra del convent, sense cap operació urbanística vinculada”, es va limitar a dir.

El convent de les Clarisses està a la venda des del 2007 després que les poques monges de clausura que hi quedaven marxessin cap al convent de Vilobí d'Onyar. La propietat es va intentar en un primer moment cedir a través d'un conveni amb l'Ajuntament per augmentar a canvi l'edificabilitat de pisos a la finca, però finalment la Generalitat ho va tombar. En una segona temptativa el consistori va temptejar la instal·lació del supermercat Bon Preu a canvi de la cessió del convent.

Finalment però, tot indica que serà l'oferta de compra que està damunt la taula que desencallarà el futur de les Clarisses. El govern arenyenc parteix de la taxació que els serveis tècnics municipals van fer el 2012 per valorar l'equipament religiós amb un preu d'1,2 milions d'euros. El regidor d'Hisenda, Ramon Vinyes (PSC) assegura que l'Ajuntament disposa d'aquesta quantitat, que pagaria a terminis, a partir de la recaptació de multes urbanístiques que s'han imposat els darrers anys. “Si es resolen els temes administratius que falten sembla que s'haurà arribat a bon port”, deia satisfet.

Des del govern, format per ERC, PSC, CiU i ICV, es veu amb bons ulls l'adquisició que permetria guanyar més zona verda al centre de la població comunicant la riera des dels jardins de l'Asil Torrent fins al parc de Lourdes. La finca de les Clarisses ocupa 4.000 m² que inclouen el convent i els jardins. L'edifici del convent està catalogat i protegit en tota la façana i la volumetria, que s'ha de mantenir intacta en futurs usos.

La consulta popular

Des de l'oposició, JuntsxArenys, està d'acord amb la compra però reclama que es faci la consulta als veïns per decidir els futurs usos de l'equipament. “Anem comprant edificis i potser estaria bé saber abans per què els volem”, diu el regidor Xavier Masgrau, que recorda el compromís que va adoptar el govern per fer la consulta als veïns sobre el futur ús de l'equipament.

L'únic grup municipal que critica la compra de l'edifici religiós és la CUP que ho considera una inversió desproporcionada tenint en compte que hi ha altres equipament públics que estan infrautilitzats.

LA FRASE

La negociació és per la compra del convent, sense cap operació urbanística vinculada
Annabel Moreno
alcaldessa d'Arenys de Mar (ERC)

LA XIFRA

1,2
són els milions amb els quals els serveis tècnics van valorar la finca el 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona