Urbanisme

comerç

Elevaran la plaça Salvador Dalí a nivell del carrer Barcelona

Les obres de l'Hipercor inclouran, a més dels dos nous pisos, l'ampliació de la planta de supermercat i dels pàrquings per sota de la nova plaça

Es preveu que les obres comencin aquest 2017 i durin dos anys

El projecte d'ampliació del centre Hipercor de Girona, que primer havia de realitzar-se creixent cap a la plaça Salvador Dalí i després es va decidir fer-se construint dos pisos més en part de la superfície actual, sí que comportarà importants canvis a la plaça, al contrari del que s'havia dit, segons va explicar ahir el regidor d'Urbanisme de Girona, Joan Alcalá. Concretament, va assenyalar que el projecte inclou que s'elevi la plaça fins al nivell del carrer Barcelona gràcies a l'ampliació de les plantes de pàrquing i d'alimentació inferiors del centre comercial. Així consta en els plànols i imatges virtuals del projecte, penjades de forma pública al web del consistori i en què es preveu que just a l'altra banda de la plaça elevada hi hagi l'entrada a la planta de comestibles i també al pàrquing de Girocentre (nom oficial de l'establiment). Pel que fa als dos nous pisos que s'aixecaran el centre comercial, segons el projecte, seran també en aquest costat nord de l'edifici i ocuparan una mica menys de la meitat de la superfície de les plantes ja construïdes fins ara (acabaran així una mica abans de la meitat de l'edifici).

Alcalá subratlla que l'actuació suposarà una millora important pel que fa als seus usos públics: “El fet que la plaça estigui a nivell de carrer farà que se'n tregui molt més profit que fins ara”, va subratllar el regidor.

El projecte, que data del 2013, s'ha anat endarrerint perquè calia tancar alguns serrells i ara encara ha de passar diverses etapes de tràmits.

2019 o 2020

La previsió, segons van explicar recentment fonts d'El Corte Inglés, és que les obres puguin començar aquest any 2017 i tenen una durada prevista de més de dos anys –entre 24 i 36 mesos–, per la qual cosa la reforma podria estar acabada cap a finals del 2019 o el 2020, que és el més probable. L'empresa va concretar també que les obres es faran sense tancar l'activitat de la resta de plantes ja en funcionament del centre. Les fonts del centre comercial també van destacar que una vegada s'hagi acabat l'ampliació, el nom d'Hipercor desapareixerà de la façana i el centre es dirà El Corte Inglés. El canvi de marca afecta també la part de supermercat i per tant l'entrada a la planta de comestibles no hi haurà el rètol d'Hipercor que està previst en la imatge virtual del projecte.

L'Hipercor o Girocentre –el nom oficial– va arribar a Girona el novembre del 1988 i per tant el trentè aniversari coincidirà de ple amb les obres d'ampliació. La construcció del centre va suposar una inversió de més de 5.000 milions de pessetes de l'època (30 milions d'euros) i la seva obertura va suposar la creació de 600 llocs de treball. Actualment l'establiment té 45.000 metres quadrats. Els dos nous pisos suposaran una ampliació de 5.000 metres quadrats més, als quals caldrà sumar també l'ampliació de les tres plantes de pàrquing i de la planta de supermercat.

LA FRASE

El fet que la plaça estigui a nivell de carrer farà que se'n tregui molt més profit que fins ara
Joan Alcalá
Regidor d'urbanisme de girona

LA DATA

2019/20
Acabaran
les obres d'ampliació de l'Hipercor, que començaran aquest 2017 i duraran entre 24 i 36 mesos.

LA XIFRA

45.000
metres quadrats
té actualment el centre comercial, que creixerà notablement amb l'ampliació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona