Urbanisme

L'Ajuntament de Banyoles informarà les entitats dels projectes que les afecten

Ho afirma en el ple l'alcalde accidental arran de la polèmica de les obres de la passarel·la de Can Puig

ICV retreu les formes utilitzades contra Limnos

L'equip de govern de l'Ajuntament de Banyoles, de CiU, fomentarà la participació en la presa de decisions sobre projectes importants informant-ne les entitats que hi tinguin alguna cosa a dir. Ho va anunciar en l'últim ple l'alcalde accidental, Jordi Congost, després que el portaveu d'ICV, Joan Luengo, li retragués la poca informació que el govern local havia donat sobre el projecte de construcció d'una passarel·la a Can Puig i sobretot per les males maneres com, segons ell, l'alcalde va respondre a les opinions del president de Limnos respecte a aquest projecte.

Congost va explicar que l'Agència Catalana de l'Aigua els ha obligat a fer una escullera i una passarel·la a Can Puig i que els serveis tècnics municipals poca cosa hi han pogut dir. “És zona inundable i és competència de l'ACA dir què s'hi ha de fer, i ens han fet allargar l'escullera i aixecar la cota de la passarel·la”, va explicar. Congost va dir que havien plantejat un projecte amb menys impacte, però que es va haver de refer amb les consideracions de l'ACA, perquè és una zona inundable. A més, va recordar a Luengo que el projecte va estar a exposició pública i ningú no va posar-hi cap objecció. “No sabem si el president de Limnos actual com a número 2 d'ICV i com a oposició al govern o com a president de l'entitat”, va etzibar Jordi Congost, respecte al tracte dispensat per l'alcalde. “No separar aquests dos barrets perjudica l'entitat”, va concloure. En aquest sentit, Joan Luengo va manifestar que CiU pot estar d'acord o en contra en relació amb el que diu una entitat, però va retreure que el to en el cas de la passarel·la va ser molt desafortunat. “Potser si a l'exposició pública no hi va haver al·legacions i ens vam equivocar, hauríem d'acostumar-nos a buscar l'opinió de les entitats més enllà dels tràmits administratius”, va dir. I hi va afegir: “La Unió Europea es gasta milions d'euros a Banyoles per protegir la flora i la fauna de l'estany i en aquell rec n'hi ha. Els tècnics de la casa fan una feina brillant, però tenen certa amnèsia respecte als errors de ciutat, com per exemple el comès al tram de la riera Canaleta al barri del mateix nom, que és un error que ara repetim. Ara, amb perdó, és un niu de merda.”

Retrets a dues bandes que han portat cua

Limnos va criticar que l'escullera “ha malmès la ribera i suposa una artificialització del curs fluvial”, i que “és un niu de porqueria, que afavoreix l'aparició de les rates”. I hi va afegir que la passarel·la està pensada per als alumnes de l'escola de Can Puig i l'institut Brugulat. L'alcalde, Miquel Noguer, lamentava que han criticat l'obra quan l'han vist acabada: “Això és una acció per desgastar el govern i crear alarmisme.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona