Urbanisme

L'Ajuntament de Tossa canviarà l'arbrat, els fanals i la balustrada del passeig

Una part de la balustrada va trencar-se a causa dels últims temporals i, per posar fi a una problemàtica recurrent, se substituirà per una de metàl·lica

L'Ajuntament de Tossa preveu un seguit d'accions de millora del front marítim, i la primera serà la substitució de l'arbrat. En concret, la setmana que ve es començaran a substituir onze arbres a primera línia, al tram de l'avinguda de sa Palma que uneix el Club Nàutic amb el passeig del Mar, perquè estan aixecant el paviment d'un aparcament públic.

Concretament, els arbres que es canviaran són oms i moreres, i en el seu lloc es plantaran dotze tamarius, un arbre més propi i adaptat a l'entorn, amb poca afectació al paviment, i que ja ha donat molt bon resultat en altres espais de primera línia de mar i lleres de rieres.

Aquesta actuació forma part d'un seguit de canvis que es faran al passeig. Un d'ells és la instal·lació de dotze fanals més eficients i duradors, que substituiran els actuals, en alguns casos molt degradats. També s'aprofitarà per fer l'asfaltatge de l'aparcament i de la calçada, la millora de les voreres, la substitució d'alguns bancs i el canvi dels fanals. A més, també es canviarà la balustrada del passeig, entre la platja Gran i la Mar Menuda. Una part d'aquesta balustrada es va desprendre després de l'últim temporal, i la proposta del departament de Costes del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient era posar-hi un mur, però l'Ajuntament va negociar canviar tota la balustrada per una barana més moderna i resistent i que alhora, permeti veure el mar. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va explicar que s'ha recollit l'opinió dels empresaris i veïns de la zona a l'hora de triar un model de barana.

El departament de Costes del Ministeri s'encarregarà del tram des de l'inici fins a la glorieta on hi ha l'estàtua de Minerva, i l'Ajuntament de Tossa assumirà la resta, fins a la Mar Menuda. Les obres s'incorporaran a les inversions del 2017, després que es va liquidar l'exercici del 2016 amb un romanent positiu d'1.001.635,60 euros, que es destinaran a tornar préstecs o a fer noves inversions.

LA XIFRA

25.000
euros
és la quantitat que el Ministeri preveia destinar a la substitució de la balustrada de Tossa

LA FRASE

Hem consultat els veïns i empresaris i en general a tothom li ha semblat bé la nova barana
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona