Urbanisme

Municipal

La rambla de l'Hospital de Vic s'inaugura com a “nou pol d'atracció de la ciutat”

L'Ajuntament destapa una placa a la plaça Gerbert d'Orlhac com a colofó de la reurbanització de la zona

Un dels objectius és revitalitzar-hi el comerç

La descoberta d'una placa a la plaça Gerbert d'Orlhac de Vic, ahir a la tarda, va servir per inaugurar oficialment les obres de reurbanització de la rambla de l'Hospital, la plaça Gerbert d'Orlhac i un tram del carrer Doctor Junyent. L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va destacar la importància d'aquesta obra –que ha durat nou mesos– per quatre motius: per “revitalitzar una zona històrica de la ciutat”; perquè fos “una obra consensuada” entre l'Ajuntament, el veïnat i el comerç; per generar un espai de passeig i trobada, i per crear “un nou pol d'atracció de la ciutat”. En aquest sentit va recordar que a l'antic hospital de la Santa Creu, a la mateixa plaça, s'hi traslladarà el paranimf i el rectorat de la UVic-UCC. Això, amb la remodelació dels jutjats i la de l'hospital de la Santa Creu que s'està fent, “generarà molt ambient i esperem que ajudi el comerç”, va dir Erra.

Núria Caballé, presidenta dels comerciants de la rambla de l'Hospital i Sant Domènec, va celebrar la reforma: “Després de molt temps ha arribat el moment que l'espai es converteixi en punt de trobada i de dinamització comercial.” En la mateixa línia, Toni Brachs, president de l'associació Vic Comerç, va destacar que la reurbanització ha permès tenir “un espai obert, accessible i diàfan que ha de servir per propiciar l'activitat comercial”. “No és només un lloc de pas sinó també de passeig”, va comentar Brachs. Segons ell, les obres de la Rambla han de servir de “punt de partida d'altres necessitats al centre de Vic”: la reforma del carrer Jacint Verdaguer i la de la rambla de les Davallades.

LA FRASE

Que l'espai es converteixi en punt de trobada i de dinamització comercial
Núria Caballé
presidenta dels comerciants de la rambla de l'hospital

LA XIFRA

9
mesos
han durat les obres de reurbanització de la rambla de l'Hospital, la plaça Gerbert d'Orlhac i el carrer Dr. Junyent.

El papa que va estudiar tres anys a Vic

La historiadora Mercè Puntí va descriure, abans de destapar la placa, la figura del monjo benedictí Gerbert d'Orlhac, bisbe de Reims i Ravenna, convertit en el papa Silvestre II. Conegut com “el papa de l'any 1000”, va arribar a Vic com a estudiant el 967 i va ser confiat al bisbe Ató fins al 970. Home de ciència i introductor de la numeració aràbiga, “Vic honora merescudament un home de ciència”, va concloure Puntí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia