Urbanisme

Canviar els bancs del passeig de Lloret costa 71.900 euros

El regidor de Medi Ambient critica el departament de Costes de l'Estat perquè no ha assignat diners al municipi

L'Ajuntament de Lloret de Mar invertirà 71.900 euros a reparar els bancs del passeig malmesos pel temporal del 21 i 22 de gener i posar-ne de nous en alguns trams, en què el temporal els va trencar del tot. Segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, ja hi havia previsió de canviar-ne alguns que estaven en mal estat, però amb el temporal se'n van trencar una desena, i amb aquests diners s'arranjaran els que estan fets malbé i se substituiran els més danyats. Amb tot, Orobitg va criticar que no han tingut cap ajut del departament de Costes de l'Estat, que depèn del Ministeri d'Agricultura i Pesca. De fet, de les tres poblacions del litoral selvatà, tant Blanes com Tossa sí que rebran ajuts, però, en canvi, Lloret n'ha quedat fora. “Vam fer arribar el llistat de danys i la valoració, que gairebé pujava a 90.000 euros, però diuen que ja han fet el repartiment i no hi ha més partida”, va dir Orobitg. El regidor no entén els criteris que ha seguit Costes, i, de fet, denuncia que ni tan sols els han explicat. “S'ha fet un repartiment de manera capritxosa, segons a qui han donat diners i segons a qui no, sense cap mena de concurrència pública. No nego el dret dels altres a rebre res, però que nosaltres no tinguem res no s'entén”, va afegir. Els bancs tenen la doble funció de barana delimitadora del passeig amb la platja, i els serveis tècnics municipals ja han redactat les bases per substituir-los.

El forat de Blanes

Per altra banda, les obres de reparació de l'esvoranc del passeig de s'Abanell de Blanes podrien estar enllestides al maig. Dimarts es va fer una visita al tram que es va enfonsar ara fa dos mesos, quan una màquina de neteja estava retirant la sorra del temporal. Les obres van a càrrec de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia