Urbanisme

municipal

superilla

Pressió judicial contra la superilla del Poblenou

Una plataforma veïnal presentarà una reclamació a l'Ajuntament de Barcelona perquè es retiri el pla viari i amenaça amb els jutjats

També es preveu l'organització d'una consulta popular

La Plataforma d'Afectats per la Superilla va anunciar ahir que pretén celebrar una consulta veïnal sobre el projecte urbanístic que reordena la circulació en una zona del Poblenou i en paral·lel presentarà una reclamació formal a l'Ajuntament de Barcelona per demanar la seva aturada, pas previ i necessari abans d'una demanda judicial. “Aquí hi ha un conflicte. O hi ha una solució amb tots els veïns, els perjudicats i els entusiasmats, o hi haurà sentències, i els jutges diran què s'ha de fer”, va advertir ahir Jordi Campins, portaveu de la plataforma. Els arguments jurídics contra la superilla sostenen que la iniciativa no està sustentada en cap projecte ni reforma del planejament, motiu pel qual se situa en un terreny “alegal”.

La plataforma esgrimeix un dictamen de Francesc Xavier Ventura Teixidó, que va ser director d'Arquitectura i Habitatge de la Generalitat. Al seu parer, el projecte de la superilla del Poblenou suposa una “real transformació urbanística, funcional i de repartiment modal” en un àmbit de la ciutat que ja estava sotmès a una recent regulació del planejament urbanístic vigent, la modificació del PGM del sector 22@ de l'any 2000. I defensa que la implantació de la superilla ha canviat de facto les condicions que es van establir “sense que hi hagi hagut cap acte administratiu de modificació dels instruments de planejament prèviament vigents”.

Si en sis mesos no obtenen resposta municipal, el següent pas serà la via judicial per intentar que un jutge anul·li el projecte. La plataforma ja es va posar en contacte amb el consistori al gener adjuntant més de quatre mil signatures en contra de la superilla, però assegura que no va obtenir cap resposta.

“Estan matant comercialment el barri, sembla un desert i crea una sensació d'inseguretat total”, va argumentar ahir en la mateixa compareixença l'advocat Daniel Bosseler, que va apostar per trobar una solució “equilibrada que a tothom li vagi bé”. Bosseler va assegurar que no són contraris al concepte de la superilla, però sí a la manera com s'ha implementat aquest projecte al Poblenou. Al seu parer, es tracta d'una iniciativa més adequada per al centre de la ciutat, i no per a un barri de la perifèria.

Sobre la consulta, Campins va explicar que podran votar els veïns que estrictament viuen dintre de la superilla i també els dels voltants. També podran pronunciar-se els comerciants, però el seu vot es dipositarà en una urna diferent. Els detalls de la consulta encara no estan tancats però sí que volen que duri unes tres setmanes i poder tenir resultats abans del mes de juny. Segons Campins, de moment ja tenen el suport polític del PDeCAT, ERC i C's pel que fa a la consulta.

LA XIFRA

4.000
signatures
són les que ja han presentat a l'Ajuntament de Barcelona contra la superilla del Poblenou.

LA FRASE

Aquí hi ha un conflicte. O hi ha una solució amb tots els veïns o hi haurà sentències
Jordi Campins
Portaveu de la plataforma d'afectats per la superilla


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona