Urbanisme

Nou polígon a Cornellà, a càrrec d'onze empreses

Hi invertiran 5 milions d'euros i ocuparan 144.000 metres quadrats

L'Ajuntament urbanitzarà l'accés

Cornellà del Terri guanyarà 144.000 metres quadrats de polígon industrial per iniciativa d'onze empreses, la majoria ja instal·lades al municipi, que necessitaven augmentar l'espai per continuar fent la seva activitat. Aquesta serà compatible amb les que ja hi ha a l'antic polígon, segons l'alcalde, Salvador Coll. “No ens interessa portar empreses contaminants ni que comportin sorolls ni cap greuge amb el poble”, ha subratllat Coll, que ha reconegut l'“empenta” d'aquestes empreses i el revulsiu econòmic que comportaran a la zona, amb la creació de nous llocs de treball. Pertanyen a diferents sectors, com ara el metal·lúrgic, el de l'alimentació o la logística.

Des de l'Ajuntament celebren la iniciativa i afirmen que és un “fet insòlit” que, en el context de crisi actual, es creï una nova zona industrial i que s'assoleixi el 100% d'espai ocupat quan encara no s'ha ni edificat. El projecte va començar a gestar-se ara fa un any quan algunes empreses van expressar les limitacions d'espai que tenien a l'antic polígon. El consistori els va exposar que hi havia aquests terrenys de sòl industrial disponibles però que calia urbanitzar i fer passar tots els serveis. Els terrenys eren propietat d'uns sis o set veïns que van accedir a vendre. Les empreses han impulsat la redacció del projecte, que el 10 d'abril passat va aprovar inicialment la junta de govern. Ara s'està pendent dels informes tècnics. L'aprovació definitiva s'ha de fer a través del ple municipal. Es calcula que aquests treballs tindran un cost aproximat d'uns 5 milions d'euros, que assumiran íntegrament les empreses. L'Ajuntament es farà càrrec dels treballs de millora de l'entrada de l'antic polígon –la via paral·lela a la C-66– que connectarà amb la zona nova. Els treballs encara no han estat valorats. L'ampliació del polígon permetrà alliberar espai de l'antic, que ja estava força saturat, amb la possibilitat d'atraure noves empreses. Actualment hi ha 110 empreses de diferents dimensions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia