Urbanisme

Blanes ajorna l'aprovació del POUM en el ple més tens

Preveia canviar els usos del sòl on hi ha les ampliacions il·legals dels càmpings, i els treballadors afectats per un possible tancament van manifestar-se i van escridassar els regidors de l'oposició i ERC

La divisió creada a Blanes arran de la possibilitat de legalitzar les ampliacions dels càmpings es va fer palesa ahir tant a dins com a fora del ple en què es portava a aprovació el nou POUM, que obria la porta a les legalitzacions de les ampliacions dels càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa. Al carrer, uns 150 treballadors i defensors dels càmpings van manifestar-se i van acabar omplint la sala de plens, interrompent les intervencions dels regidors amb xiulets a l'oposició i ERC (que es va desmarcar de l'equip de govern) i aplaudiments a la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, i el portaveu de CiU, Quim Torrecillas.

Però les tensions també es van viure entre ciutadans defensors de les legalitzacions i detractors, bàsicament vinculats a càmpings que no tenen instal·lacions il·legals i veuen un greuge comparatiu en la legalització de l'activitat dels veïns. Després de gairebé dues hores de debat, l'aprovació del POUM va quedar sobre la taula (Sergio Atalaya, de C's, va proposar-ho), i es va acordar obrir una taula de negociació. El ple va ser, amb diferència, el més tens que s'ha viscut en aquest mandat. Fins a última hora, CiU i el PSC havien buscat en el grup de C's el suport que els faltava d'ERC, soci de govern. Tot i defensar que la discrepància fa més fort l'equip de govern, el portaveu d'ERC, Àngel Canosa, va recriminar a Pepa Celaya que acabés d'informar que els càmpings afectats han presentat un pla especial a la Generalitat. “Nosaltres no l'hem vist”, va dir. Celaya va admetre que ella tampoc. “Hauria estat bo que ens haguessin vingut amb aquesta proposta”, va criticar Canosa.

Entre les intervencions, Pepa Celaya va vincular que s'obri la porta a les legalitzacions amb la necessitat de mantenir els llocs de treball, i les places turístiques. La seva referència reiterada als llocs de treball –de vegades a crits– li va valer el qualificatiu de “demagògica, oportunista i populista” per part del portaveu de la CUP, Jaume Pujadas. Celaya també va dir que han rebut “amenaces i pressions”, i Jordi Urgell (Batega) va posar en dubte que qui les hagi rebut hagi estat ella. La paraula vergonya va ser àmpliament utilitzada, tant per una part del públic i de Pepa Celaya, acusant l'oposició de no tenir-ne, com per part de membres de l'oposició, entre ells Jordi Urgell (Batega); “Tu no estàs al costat de ningú, és vergonyós que vinguis a vendre una moto a aquesta gent”, va etzibar a Celaya.

Quim Torrecillas (CiU) va argumentar que no es pot deixar els treballadors “penjats”, i va recordar que no és l'Ajuntament sinó la Generalitat que preveu que es puguin legalitzar càmpings de fins a disset municipis catalans (onze a les comarques gironines), i en la llista dels establiments que poden ser legalitzats hi ha el Bella Terra i el Blanc d'Eivissa. Davant la crispació i els retrets i xiulets del públic, Torrecillas va defensar que cal arribar a acords: “No és un concurs, ni una guerra ni una batalla, necessitem entendre'ns.”

Víctor Catalán (ICV-EUiA) va ser crític també amb els propietaris dels càmpings. “Ens dol tot i que no ens estranya que ningú qüestioni l'actitud de les propietats. El Pinar va reduir el càmping i va pagar la sanció, per què el Bella Terra i el Blanc no s'asseuen amb l'Ajuntament?”, va qüestionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona