Urbanisme

municipal

platges

Pineda podrà obrir el passeig al juny però sense urbanitzar

L'Ajuntament farà avui la recepció de l'escullera que ha construït l'Estat i iniciarà l'adequació del carril bici que garanteixi un accés segur al tram arreglat

Hi destinarà 400.000 euros i enllestirà l'obra del tot passat l'estiu

Pineda de Mar vol garantir la continuïtat del passeig marítim aquest estiu perquè vianants i ciclistes hi puguin circular sense cap impediment. Les obres de construcció de l'escullera sota el passeig per evitar que futurs temporals se'l tornin a menjar, a càrrec de l'Estat, han complert les expectatives. L'Ajuntament va confirmar ahir al vespre que avui té previst fer la recepció de l'obra. Tot i que aquesta és la part del projecte que més diners s'ha endut –una partida d'un milió d'euros– l'actuació no es pot donar ni de bon tros per acabada. La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), explica que un cop hagin marxat les màquines del ministeri “entraran les contractades per l'Ajuntament”. “Tenim la temporada d'estiu a sobre i hem d'optimitzar al màxim el temps per deixar un passeig segur on hi puguin circular vianants i ciclistes”, apunta. Demà mateix a la tarda, doncs, comença la feina per condicionar el carril bici i adequar part de l'enllumenat amb una primera inversió de prop de 35.000 euros. “Calculem que en tres o quatre setmanes aquesta feina ja estarà feta i la resta de l'obra no es reprendrà fins passat l'estiu”, avança la regidora de Comunicació. En aquest sentit, Sílvia Biosca precisa que el gros del projecte, que es reprendrà molt probablement al setembre, inclou la restitució dels elements d'urbanització, mobiliari urbà i jardineria fets malbé pel temporal i el restabliment dels serveis d'enllumenat, aigua potable i telefonia “amb un cost de 358.376,11 euros”. D'aquesta part sí que es demanarà una subvenció a l'Estat.

Sílvia Biosca destaca que seria poc recomanable continuar amb les obres d'urbanització “encara que això suposi que no tinguem el passeig en òptimes condicions”. “Els treballs no poden conviure amb els veïns i els turistes”, reflexiona, i afegeix que “cal fer les coses bé.

LA FRASE

Hem d'optimitzar el temps per deixar un passeig segur on hi puguin circular vianants i ciclistes
Sílvia Biosca (PSC)
regidora de comunicació de l'ajuntament de pineda de mar

LA XIFRA

400.000
euros
és el cost previst per l'Ajuntament de Pineda per enllestir la urbanització del tram del passeig marítim.

Malgrat, a l'espera de la sorra

La construcció de l'escullera al tram del Camí de la Pomereda de Malgrat que també va patir greus desperfectes pel temporal s'hauria d'acabar la setmana vinent, segons les previsions traslladades a l'Ajuntament des de la demarcació de Costes de l'Estat. Les màquines continuaven ahir col·locant les pedres de grans dimensions que han de servir de base per a la nova platja que es crearà a partir de l'aportació d'uns 200.000 m³ de sorra aportada pels diferents ports del Maresme. La regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà (JxM), va confirmar ahir que si es compleix el calendari previst, pels volts de Sant Joan l'actuació corresponent al ministeri s'haurà enllestit. “Un cop feta l'escullera i aportada la sorra, ens deixaran el vial compactat i ens correspondrà a nosaltres tirar endavant la urbanització”, va especificar. El cost de l'actuació puja a uns 200.000 euros i el consistori ja va traslladar a l'Estat la petició d'afegir-se a una de les línies de subvenció atorgades amb motiu dels desperfectes ocasionats pel temporal. “Estem debatent juntament amb els càmpings afectats si comencen les obres immediatament o si esperem després de l'estiu”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona