Urbanisme

El Bisbat torna a tramitar el pla de les Corts, ara per un geriàtric

L’Arquebisbat de Barcelona presentarà un nou pla urbanístic per als terrenys que té a les Corts. El Bisbat pretenia fer-hi una residència d’investigadors, per obtenir ingressos amb què sufragar les despeses de la residència sacerdotal del carrer Galileu, on viuen 65 persones, la majoria capellans retirats. Els veïns crítics amb el projecte, però, temien que acabés operant com un hotel, i es queixaven també de l’altura prevista. L’Església finalment ha canviat de plans: hi farà un geriàtric amb 140 places i n’ha rebaixat l’altura, renunciant a més de 1.000 metres quadrats de sostre.

Ahir es va anunciar el projecte, per al qual ara cal que el ple municipal aprovi un nou pla especial que el Bisbat preveu presentar al juliol i que substituirà l’actual, aprovat el maig del 2015. El Bisbat, però, espera reiniciar obres –ara aturades perquè es feien sense haver lliurat la documentació preceptiva, que ara sí que ja està en mans del consistori– d’aquí a pocs dies, perquè la majoria de treballs es poden fer amb el pla especial en vigor des de fa dos anys. La previsió és que el geriàtric, que gestionarà l’empresa L’Onada Serveis i que tampoc no satisfà els veïns crítics, estigui enllestit la tardor del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia