Urbanisme

Municipal

L’estat de la plaça dels Servites de Banyoles, al ple

Una moció presentada per ICV, que es debatrà dilluns, convida a planificar una reforma global de la zona de Correus i el casal cívic, que és molt transitada i té força barreres arquitectòniques

L’ombra dels grans temes que ha de resoldre el nou pla general d’urbanisme (POUM) de Banyoles, com ara el futur de Sota Monestir i el front de l’estany, ha deixat en segon terme qüestions com ara la possible reordenació de la plaça que formen els carrers Josep Maria Bohigas i Servites i la plaça Miquel Boix. Situada a les portes del barri vell, amb els edificis de Correus i el casal cívic (fins fa poc, casal de la gent gran) com a principals elements, s’hi combina molt de trànsit de vehicles amb molta gent a peu, entre què la mainada de l’escola Baldiri Reixac, unes zones de càrrega i descàrrega, zones blaves, unes pistes de petanca i un espai enjardinat amb una àrea de jocs infantils que s’acaba de delimitar parcialment amb una tanca. Com que fa molts anys que no s’hi fan obres de millora, hi ha encara moltes barreres arquitectòniques.

El regidor d’ICV, Joan Luengo, ha presentat una moció en què es demana intervenir-hi de manera consensuada amb els col·lectius implicats. Els ecosocialistes apunten que l’espai s’està degradant i el descriuen així: “Un parc infantil on manquen mesures de seguretat i serveis com ara aigua i lavabos públics, unes voreres estretes i irregulars, una circulació constant a velocitats altes i amb gran freqüència de camions i furgonetes que impedeixen la circulació segura, manca de vies segures per als vianants per accedir a l’escola, menysteniment al patrimoni històric de la ciutat, com el rec que hi ha...” Tot i que s’està treballant en el POUM, ICV considera que la reforma s’ha de fer al més aviat millor i per això demanen que, abans no s’acabi aquest any, es convoqui una “mesa participativa” per definir un projecte, en què estiguin representats, per exemple, els comerciants, l’Associació de Gent Gran, el casal cívic, el Museu Darder (la part posterior d’aquest edifici dona a Servites), la direcció i l’AMPA de l’escola Baldiri Reixac i els grups municipals de l’Ajuntament.

LA DATA

26.06.17
Ple municipal
en què està previst que es tracti la proposta del grup ecosocialista


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona