Urbanisme

Municipal

Esmenes de la síndica al pla del Bisbat a les Corts

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha estimat parcialment les queixes que li van fer arribar els veïns crítics amb el projecte de la residència de l’Arquebisbat de Barcelona a les Corts. La síndica conclou que, tot i que la tramitació de la reforma urbanística necessària per fer les obres va complir amb el tràmit d’informació pública, aquest “era millorable”. La síndica entén que, atesa la controvèrsia generada entre el veïnat, es podria haver fet “una informació pública individualitzada”, per exemple, distribuint-la a les bústies del barri. A més, Vilà també entra en la polèmica entorn d’una part de la finca afectada per l’obra que els veïns entenien que formava part dels jardins protegits de Can Capelletes, i l’Ajuntament i el Bisbat, que no. La síndica troba que la fitxa de patrimoni referida als jardins presenta “una certa incongruència i indefinició”, i per això recomana “perfeccionar i completar el contingut de les fitxes de protecció del catàleg de patrimoni” i, en concret, actualitzar la de Can Capelletes.

El pla urbanístic es va aprovar el 2015 i era per fer una residència d’investigadors que va generar un gran rebuig veïnal. Finalment, però, el Bisbat ha canviat de plans i farà un geriàtric amb menys altura de la prevista inicialment. El nou pla està ara en fase de tramitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia